Šįkart su 15min skaitytojais M.Janavičius dalijasi savo parengtu neeiliniu receptu, kuriame pagrindiniais smuikais griežia vištiena ir pienas.
„Taip, tikrai, čia pienas yra viena iš sudėtinių dalių. Ši kepta višta – patiekalas, kuris gali pasirodyti keistokas, tačiau neapsigaukite. Pienas šiame patiekale kuria stebuklus ir nuostabiai suminkština mėsą. Gali būti, kad tokios sultingos vištienos dar nesate ragavę gyvenime. Tad kviečiu išbandyti“, – intriguoja kulinarinio tinklaraščio „Maisto kelionės“ autorius.
Piene keptai vištai M.Janavičius renkasi „DVARO“ pieno produktus. Anot tinklaraštininko, šis prekės ženklas į atmintį jam įsirėžęs jau nuo vaikystės ir visuomet asocijuojasi su tradicijomis bei kokybe.
„Dar asocijuojasi su labai lengvai besitepančiu sviestu. Tai – prekinis ženklas, kurį labai vertinu ir mielai renkuosi gamindamas patiekalus, nes tvirtai žinau, kad nusivilti neteks“, – motyvuoja M.Janavičius.
Piene kepta višta
Ingredientai:
- 1 višta
- 4 šaukštai „DVARO“ sviesto
- 550 ml riebaus „DVARO“ pieno
- tarkuota 2 citrinų žievelė
- 10 česnako skiltelių
- šiek tiek šviežio šalavijo
- ½ cinamono lazdelės
- druska ir pipirai
Gaminimas:
- Vištą nusausiname, apibarstome druska ir pipirais.
- Keptuvėje, ant šiek tiek aukštesnės negu vidutinės kaitros, ištirpiname sviestą. Ant sviesto apkepame vištą, kad apskrustų.
- Į puodą supilame pieną, sudedame česnako skilteles (smulkinti nereikia), tarkuotą citrinų žievelę, cinamono lazdelę, šalavijo lapelius. Viską užverdame.
- Į kepimo indą dedame vištą, ant viršaus supilame užvirtą pieno mišinį.
- Užklojame kepimo folija, pašauname į 190ºC temperatūrą pasiekusią orkaitę 40 min.
- Nuimame foliją ir kepame dar 50 min.
- Prieš valgant leidžiame „pailsėti“ 15–20 min.
Skanaus!