Ingredientai:
- 6 dideli, gerai sunokę, bet nepernokę bananai;
- 2 valg. šaukšt. citrinų sulčių;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- 100 g rudojo cukraus;
- šiek tiek neutralaus skonio aliejaus.
Gaminimas:
1. Iki reikiamos kaitros įkaitinkite grilį.
2. Kiekvieną bananą perpjaukite išilgai pusiau (žievės nenulupkite!).
3. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite cukrų ir cinamoną. Šiuo mišiniu gausiai pabarstykite banano pjūvio pusę.
4. Patepkite grilio groteles aliejumi, o tada guldykite ant jų bananų puseles pjūviu žemyn. Pakepkite porą minučių, tada atsargiai apverskite ir kepkite dar 2-3 min.
5. Tiekite bananus su ledais ar apšlakstę lydytu šokoladu. Žievės galite taip ir nenulupti – bus patogu tiesiai iš jos šaukšteliu kabinti banano minkštimą, padengtą cukraus plutele.