TOP5 patiekalai su kiaušiniais

Po Velykų liko kiaušinių? Štai 5 receptai, kurie padės jums išgelbėti šventinio stalo likučius.
Salotos su kiaušiniais
Salotos su kiaušiniais / Vida Press nuotr.
Lęšių mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Lęšių mišrainė su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 99
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (geltonoji)
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Lęšius 30 min. pamirkykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Nepervirkite!

2. Išvirkite ir supjaustykite kiaušinius.

3. Papriką ir svogūnus supjaustykite stambiau ir pakepinkite aliejuje.

4. Visus produktus pagardinkite prieskoniais ir sumaišykite su majonezu.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
Receptas: Užkandukai su kiaušiniais ir žalumynais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Duona: 4.00 riekės (baltos)
Ridikėliai: 2.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 1.00 valg. š. (natūralaus)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Daigintos pipirnės: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baltą duoną paskrudinkite.
  2. Kiaušinius kietai išvirkite. Atvėsinkite ir susmulkinkite.
  3. Jogurtą pagardinkite pipirais, pasūdykite ir sumaišykite su garstyčiomis.
  4. Ant skrudintos baltos duonos dėkite smulkintų kiaušinių, apšlakstykite jogurto ir garstyčių padažu.
  5.  Ant užkandukų viršaus dėkite po kelias riekeles agurko ir ridikėlių. Apibarstykite šviežiais pipirnių daigeliais.
Suskleisti
Mišrainė su kiaušiniais
Receptas: Viduržemio jūros salotos su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 35
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (kietai virti, supjaustyti kubeliais)
Raudonasis svogūnas: 0.25 vnt. (smulkiai pjaustyto)
Svogūnų laiškai: 1.00 valg. š. (smulkiai pjaustyti)
Agurkai: 1.00 vnt. (supjaustytas kubeliais)
Alyvuogės: 12.00 vnt. (kokios patinka, perpjautos perpus)
Fetos sūris: 100.00 g (stambiai sutrupinto)
Jogurtas: 5.00 valg. š. (natūralaus)
Paprikos: 5.00 vnt. (gabalėliai keptų ir marinuotų, supjaustytų juostelėmis)
Druska: 0.30 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Dideliame dubenyje sumaišykite agurkus, svogūnus, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, alyvuoges, jogurtą ir feta sūrį.

2. Sudėkite kiaušinius bei paprikas ir atsargiai išmaišykite, pagardinkite druska ir pipirais.

3. Patiekite su standžiais salotų lapeliais, kaip priedą prie kitų žalėsių salotų, ar su pita duona, trapučiais.

Suskleisti
Salotos su vištiena
Receptas: Vištienos mišrainė su kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 24
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 300.00 g (rūkytos arba virtos)
Kukurūzai: 250.00 g (konservuotų)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 3.00 valg. š. (arba graikiško jogurto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos sultys: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius nulupkite ir supjaustykite stambiais kubeliais. Vištieną taip pat supjaustykite kubeliais.

2. Kukurūzus nuvarvinkite ir visus ingredientus sumaišykite su majonezu arba graikišku jogurtu.

3. Pagardinkite pipirais ir prieš patiekdami išspauskite šiek tiek citrinos sulčių.

Suskleisti
Bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
Receptas: Ryškiaspalvės bulguro salotos su burokėliais ir kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti su odele)
Vanduo: 2.00 st.
Krapai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bulgur kruopos: 1.00 st. (stambių arba smulkių)
Vyno actas: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (itin tyro)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (nebūtinai)
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Burokėlius nulupkite. Vieną burokėlį supjaustykite kubeliais, sudėkite į puodą, supilkite vandenį ir užvirkite. Virkite keletą minučių.

2. Kruopas sudėkite į dubenį. Užpilkite 1½ stiklinės verdančio burokėlių nuoviro, įberkite druskos.

3. Burokėlių gabaliukus ir likusį nuovirą palikite kitiems patiekalams gaminti. Dubenį uždenkite maistine plėvele ir palikite stovėti 80 minučių. Tada kruopas nuvarvinkite, jei jos nesugėrė viso skysčio.

4. Antrą burokėlį supjaustykite kubeliais.

5. Krapus smulkiai sukapokite. Išvirkite kiaušinius.

6. Burokėlius, actą ir aliejų sutrinkite elektrine trintuve, įmaišykite garstyčias, pipirus ir didžiąją dalį krapų. Burokėlių masę įmaišykite į bulgurą.

7. Patiekite apibarstę likusiais krapais ir smulkintomis petražolėmis kartu su pjaustytais kiaušiniais.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų