Gaivus nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu
12 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)
Produktai
Torto pagrindui
400 g trapių sausainių; 170 g saldžios grietinėlės sviesto; 100 g lazdynų riešutų.
Viršutiniams sluoksniams
500 g maskarponės sūrio; indelis saldaus sutirštinto pieno; 200 ml plakamosios grietinėlės; 8 arbat. š. želatinos; pakelis vyšnių ar braškių skonio želė; 100 g uogų (tinka šviežios arba šaldytos braškės, vyšnios, avietės); 20 g smulkinto cinamono.
Kaip gaminti
1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su lydytu sviestu.
2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.
3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.
4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.
5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite šilto vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.
7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.
8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350–400 ml.
9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.
IŠBANDYKITE!
|
||
|
JEI NEMĖGSTATE SALDŽIAI
|
||
|
Taip pat skaitykite:
Kulinarijos pamokėlė: kaip iškepti purų biskvitą
Savaitgalio desertas – maskarponės skanėstai