Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tortilijų bokštų architektas Giedrius: ir pilvas sotus, ir kepsninė „įdarbinta“

Užsimojus suprojektuoti vieną kitą bokštą, šiais laikais architekto išsilavinimas nėra būtinas. Na, bent jau virtuvėje, statant tortilijų bokštus – tai tikrai. „Nereikalauja nei ypatingų specifinių žinių, nei sugebėjimų, pakanka techniką suprasti“, – pasakoja profesionalus tortilijų bokštų projektuotojas, 15min skaitytojas Giedrius.
Tortilijų bokštas
Tortilijų bokštas / Skaitytojo Giedriaus nuotr.

Eksperimentų virtuvėje mėgėjas tortilijos bokštus prilygina lazanijomis. Pagrindinis šiuos du patiekalus, pasak Giedriaus, siejantis panašumas – jų sudedamosios dalys.

„Abiem patiekalams reikia faršo ir jūros sūrio. Skirtumas tas, kad lazanijoms naudojami kietagrūdžių kviečių makaronų lakštai, o štai bokštų „perdangoms“ – tortilijos, – pabrėžia Giedrius. – Tortilijų bokštą paruošti nesudėtinga, svarbiausia, rezultatas geras – skonio receptoriai šoka laimės šokį, o pavalgius – itin sotu. Tad rudeniui ir žiemai – pats tas.

Be to, mano širdis džiaugiasi esant galimybei užkurti kepsninę ne tik šiltuoju metų laiku.“

Skaitytojo Giedriaus nuotr./Tortilijų bokštas
Skaitytojo Giedriaus nuotr./Tortilijų bokštas

Tortilijų bokštui reikės:

  • tortilijos blynų
  • labai daug sūrio
  • jautienos faršo (Giedrius pirmenybę teikia brandintam)
  • konservuotų pupelių
  • konservuotų kukurūzų
  • konservuotų smulkintų pomidorų
  • svogūno
  • druskos, žiupsnelio pipirų pagal skonį
  • aliejaus

Gaminimas:

Svogūną smulkiai supjaustome, pakepiname aliejuje, kol dailiai pagels. Tada beriame jautienos faršą, druską, pipirų. Pakepinę dedame likusius ingredientus – pupeles, pomidorus, kukurūzus. Viską gerai ištroškiname, kol nugaruos perteklinis skystis.

Sūrį susitarkuojame. Geriausia tinka čederis, bet tinka ir kitoks.

Nuo šios akimirkos užsiimame architektūra ir pradedame statyti bokštą: tortilijos lapas + jautiena su priedais + sūris ir t. t. Viršutinis blynas gausiai padengiamas sūriu.

Pašauname į kepsninę ir 150 laipsnių temperatūroje kepame apie pusvalandį. Kepsninės funkciją tortilijų bokšto gaminimo procese be problemų atlieka ir orkaitė, bet Giedrius išnaudoja dėkingas rudeniškas dienas maistą ruošdamas kieme, gryname ore.

Skaitytojo Giedriaus nuotr./Kepsninėje ruošiami ingredientai
Skaitytojo Giedriaus nuotr./Kepsninėje ruošiami ingredientai

Skanaus!

Giedriaus receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai. Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite! Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?