Reikės:
- 300 g maltos kiaulienos,
- 8 vidutinio dydžio bulvių,
- 1 svogūno,
- 1 kiaušinio,
- druskos, pipirų pagal skonį.
- grietinės pagal skonį.
Gaminimas:
- Bulves nulupkite ir smulkiai sutarkuokite kartu su svogūnu, šiek tiek nuspauskite skystį. Įmuškite kiaušinį, įdėkite druskos, gerai išmaišykite.
- Maltą mėsą pasūdykite, įberkite pipirų.
- Įkaitinkite keptuvę su aliejumi.
- Į keptuvę dėkite po šaukštą tarkuotų bulvių kaip blynams, imkite po gabalėlį faršo, rankomis suformuokite nestorą paplotėlį ir dėkite ant bulvių blynų. Ant kiekvieno mėsos paplotėlio uždėkite po šaukštą bulvių tarkų, tolygiai paskirstykite.
- Ugnį sumažinkite ir blynus kepame ant nedidelės kaitros, kol gražiai apkeps iš abiejų pusių.
- Kėdainių blynus patiekite su grietine.
Skanaus!