Na, o tie smaguriai, kuriems linijos nėra aktualios, trapučius gali gardinti netgi tirpintu šokoladu ir pasigaminti greitą desertą.
Trapučius be jokių sintetinių priedų tik iš natūralių produktų Lietuvoje gamina bendrovė „Rivona“. Užsukome pažiūrėti į Kėdainiuose esantį cechą, kaip paprasti grūdai ir kruopos per kelias minutes virsta dailiais išsipūtusiais sausainukais.
„Trapučius pradėjome gaminti prieš dvejus metus, per dieną pagaminame apie 1300 vienetų. Dabar turime šešias rūšis – ryžių trapučius su saulėgrąžomis, su jūros druska, septynių grūdų trapučius ir kitus“, – pasakoja konditerijos cecho technologė Jūratė Abračinskienė.
Turint spintelėje pakelį trapučių, galima suimprovizuoti užkandį netikėtai užgriuvusiems svečiams. Siūlome keletą užtepėlių receptų, kurie puikiai tiks trapučiams į kompaniją.
Alyvuogių ir džiovintų saulėje pomidorų užtepėlė
Paimkite mažą skardinę juodųjų alyvuogių be kauliukų ir mažą stiklainuką saulėje džiovintų pomidorų aliejuje. Sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tepkite ant trapučių ir ragaukite.
Graikiško jogurto ir datulių užtepėlė
Datules susmulkinkite. Ant trapučių tepkite graikišką jogurtą ir apibarstykite smulkintomis datulėmis. Skanaus!
Riešutų sviesto užtepėlė
Sūdytus ir pakepintus žemės riešutus sumalkite mėsmale du kartus. Gautą masę laikykite stiklainyje šaldytuve, o užpuolus alkiui tepkite ant trapučių ir skanaukite.