Ingredientai (15-20 sausainių):
- 85 g sviesto, kambario temperatūros;
- 120 g rudojo cukraus;
- 1 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto;
- 1 kiaušinio trynys;
- 100 g savikėlių (self-rising) miltų (jei tokių neturite, naudokite paprastus, tik papildomai įberkite 0,3 arbat. šaukšt. kepimo miltelių);
- 25 g maltų migdolų;
- 50 g kokoso drožlių;
- 40 g kedrų riešutų;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Naudodami elektrinį maišytuvą ar tiesiog mediniu šaukštu dubenyje iki purumo išsukite sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą.
2. Supilkite kiaušinio trynį ir darsyk gerai išsukite.
3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus (ir kepimo miltelius, jei naudojate ne savikėlius miltus), maltus migdolus, kokoso drožles, druską bei kedrus.
4. Suberkite sausuosius ingredientus į sviesto-cukraus-trynio mišinį ir dabar jau rankomis sumaišykite ir švelniai suminkykite.
5. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinkite iki 170C laipsnių temperatūros.
6. Imkite maždaug graikiško riešuto dydžio tešlos gabaliukus, voliokite rutuliukus ir dėliokite ant skardos palikdami tarpus. Kai sudėliosite visus, kiekvieną jų kiek spustelėkite šakute. Kepkite 12-15min., kol taps auksiškai rusvi. Atidžiai stebėkite, nes gali pradėti greitai degti.
7. Išimkite iš skardos, atvėsinkite ant grotelių kepiniams ir skanaukite!