Traški plutelė, sultingas įdaras: burnoje tirpstantys Edvino kibinai

„Jeigu jau ir jūs tą skonį jaučiat, galit pagal šį receptą pasigaminti ir mėgautis tikriausiai skaniausiais kibinais“, – rašo Edvinas ir dalinasi savo kibinų receptu su visais 15min skaitytojais.
Kibinai
Kibinai / Edvino Banionio nuotr.

10 kibinų reikės:

Tešlai:

Gaminimas:

Į miltus sutarkuojame sviestą. Kiaušinį išplakame su grietine ir druska. Viską sumaišome ir dedame į šaldytuvą apie 30 min.

Per daug neminkykite, kad neištirptų sviestas.

Mėsos įdarui:

  • 500 g mėsos,
  • 3 v.š. grietinės,
  • 1 svogūno,
  • prieskonių.

Įdarui aš dažniausiai renkuosi kiaulienos sprandinę bei vištieną.

Svarbiausias dalykas - NEDĖKIT MALTOS MĖSOS!

Mėsą sukapokit, kas nemoka, tiesiog smulkiai supjaustykit.

Pakepkite svogūnus, sudėkite į mėsą, pagardinkite prieskoniais bei grietine. Viską gerai išmaišykite.

Gaminimas:

Iškočioti delno dydžio apskritimą, sudėti įdarą, užlankstyti.

Patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15-20 min., kol gražiai apskrus ir bus auksinės spalvos.

Edvino Banionio nuotr./Kibinai
Edvino Banionio nuotr./Kibinai

Dėkojame Edvinui už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų