„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Traški plutelė, sultingas įdaras: burnoje tirpstantys Edvino kibinai

„Jeigu jau ir jūs tą skonį jaučiat, galit pagal šį receptą pasigaminti ir mėgautis tikriausiai skaniausiais kibinais“, – rašo Edvinas ir dalinasi savo kibinų receptu su visais 15min skaitytojais.
Kibinai
Kibinai / Edvino Banionio nuotr.

10 kibinų reikės:

Tešlai:

Gaminimas:

Į miltus sutarkuojame sviestą. Kiaušinį išplakame su grietine ir druska. Viską sumaišome ir dedame į šaldytuvą apie 30 min.

Per daug neminkykite, kad neištirptų sviestas.

Mėsos įdarui:

  • 500 g mėsos,
  • 3 v.š. grietinės,
  • 1 svogūno,
  • prieskonių.

Įdarui aš dažniausiai renkuosi kiaulienos sprandinę bei vištieną.

Svarbiausias dalykas - NEDĖKIT MALTOS MĖSOS!

Mėsą sukapokit, kas nemoka, tiesiog smulkiai supjaustykit.

Pakepkite svogūnus, sudėkite į mėsą, pagardinkite prieskoniais bei grietine. Viską gerai išmaišykite.

Gaminimas:

Iškočioti delno dydžio apskritimą, sudėti įdarą, užlankstyti.

Patepti kiaušinio plakiniu. Kepti apie 15-20 min., kol gražiai apskrus ir bus auksinės spalvos.

Edvino Banionio nuotr./Kibinai
Edvino Banionio nuotr./Kibinai

Dėkojame Edvinui už receptą!

Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse! Grilink, fotografuok, siųsk ir laimėk dėžę nealkoholinio „Vilkmergės“ alaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs