Štai kelios idėjos, kurias turite išmėginti jau šiandien!
1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.
2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.
3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir kepkite keptuvėje.
2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
- Išvirkite vištienos kulšeles, nupilkite vandenį ir į tą patį puodą įpilkite 2 stiklines kokakolos.
- Limonade virkite kulšeles dar apie 30 min. ant vidutinės ugnies. Vėliau į puodą pridėkite 4 valg. š. sojų padažo ir 2 valg. š. druskos. Virkite dar 30 min.
- Apkepkite vištienos juosteles aliejuje.
- Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
- Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo.
- Papuoškite sezamų sėklomis ir patiekite su makaronais ar ryžiais.
Patarimas! Vištieną galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu antrekoto ar didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištiena.
1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.
2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).
3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.
4. Supjaustome cukinijas.
5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.
6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.
7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.
8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!
1. Vištieną supjaustykite apytiksliai 2-3 cm kubeliais.
2. Paruoškite tešlą. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, išplakite iki vientisos masės. Naudokite ledinį vandenį, kad tešla būtų traški. Tešlą ruoškite kuo greičiau, nes kuo šaltesnis yra vanduo, tuo traškesnė bus tešlos plutelė. Nenustebkite – tešla bus labai skysta; tokia ir turi būti. Suberkite į tešlą vištienos gabalėlius ir išmaišykite, kad gabalėliai iš visų pusių tolygiai pasidengtų tešla.
3. Išvirkite vištienos gabalėlius. Į gilią keptuvę, WOK keptuvę ar puodą supilkite aliejų – tiek, kad vištienos gabalėliai, virdami aliejuje, jame plūduriuotų ir neprikibtų prie dugno (apie 5-7 cm). Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 °C temperatūrą.
4. Kiaurasamčiu semkite vištos gabalėlius, nuvarvinkite tešlos perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Pradėjus formuotis plutelei, sukibusius vištienos gabalėlius šakute atskirkite vienas nuo kito ir virkite toliau, kartais pavartydami, apie 4-5 min., kol visi gabalėliai bus apskrudę, gražios auksinės spalvos. Vištienos gabalėlius virkite aliejuje dalimis, kad pernelyg nesiliestų ir sudėti į jį neatvėsintų aliejaus temperatūros. Išvirusius vištienos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš aliejaus ir suberkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.
5. Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus ir pakaitinkite virš vidutinės ugnies apie pusę minutės. Suberkite išvirtus vištienos gabalėlius, supilkite „Sweet Asia“ padažą ir suberkite raudonosios paprikos dribsnius. Greitai išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir nedelsiant patiekite.
6. Patiekite su virtais ryžiais, apibarstę sezamo sėklomis ir saujele smulkintų svogūnų laiškų.
1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite vištieną su česnakais, paprika, druska ir pipirais ir palikite pasimarinuoti bent 2 valandas kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve).
2. Į vieną lėkštę suberkite krakmolą, į kitą supilkite plaktą kiaušinį, į trečią – miltus.
3. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite šlaką aliejaus. Vištienos gabalėlius pradžioje apvoliokite krakmole, tada kiaušinyje ir paskiausiai – miltuose. Dėkite į karštus riebalus (dalimis) ir leiskite kiekvienai pusei gerai apskrusti, prieš apverčiant. Prireiks iš viso kepti apie 8 minutes, kad mėsa pilnai iškeptų ir kad būtų gerai apskrudusi.
4. Išimkite iškepusius vištienos gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertų, ir kepkite likusius vištienos gabalėlius.
5. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy.
6. Kai iškepsite paskutinę porciją vištienos, išpilkite iš keptuvės visus riebalus, ir į ją supilkite padažą. maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir ims tirštėti.
7. Sudėkite į keptuvę iškeptą vištieną ir išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje apibarstykite sezamais ir susmulkintais svogūnų laiškais.
8. Patiekite su virtais ryžiais.