„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Traški vištiena – patiekalas, kuris sušildys ir pasotins akimirksniu

Traški, kiniška, o gal saldžiarūgščiame padaže ruošta vištiena yra tas patiekalas, kuris dažniausiai patinka daugeliui. Ką jau kalbėti apie tai, kad šaltą ir vėsią dieną norisi būtent tokio maisto – šilto, šiek tiek pikantiško, ilgam suteikiančio sotumo jausmą.
Kiniška vištiena su sezamais
Kiniška vištiena su sezamais / 123RF.com nuotr.

Štai kelios idėjos, kurias turite išmėginti jau šiandien!

Kiniška vištiena su paprikomis
Receptas: Kiniška vištiena su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 82
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlė)
Paprikos: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml
Medus: 1.00 valg. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su česnaku keptuvėje ant aliejaus.

2. Truputį pakepinusi suberkite šiaudeliais pjaustytas paprikas ir kepkite.

3. Baigdama kepti įkrėskite pomidorų padažo, medaus ir šaukštelį krakmolo. Patroškinkite dar kelias minutes.

4. Patiekite su ryžiais. Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Traški vištiena su sezamais kiniškai
Receptas: Traški vištiena su sezamais kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.8 / 235
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 500.00 g (filė)
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š. (kvietiniai)
Medus: 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Aliejus: 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite gabaliukais ir kartu su miltais bei krakmolu sudėkite į polietileninį maišelį. Gerai papurtykite, kad mėsa apsivoliotų, ir  kepkite keptuvėje.

2. Iškeptus vištienos gabaliukus dėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.

3. Į keptuvę pilkite 2 šaukštus aliejaus ir pakepinkite sezamus. Tuomet pilkite citrinos sultis, sojos padažą, dėkite medų, gerai išmaišykite ir, kai tik pradės kristalizuotis, berkite vištienos gabaliukus ir gerai apvoliokite. Patiekite su virtais ryžiais ir žirneliais.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Glazūruota vištiena
Receptas: Glazūruota vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (kulšelės)
„CocaCola“: 2.00 st.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Išvirkite vištienos kulšeles, nupilkite vandenį ir į tą patį puodą įpilkite 2 stiklines kokakolos.
  2.  Limonade virkite kulšeles dar apie 30 min. ant vidutinės ugnies. Vėliau į puodą pridėkite 4 valg. š. sojų padažo ir 2 valg. š. druskos. Virkite dar 30 min.
Suskleisti
„Wok“ vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu.
Receptas: Wok vištiena su saldžiu sojų ir aitriųjų paprikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 400.00 g (filė supjaustytos juostelėmis)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 1.00 vnt. (juostelėmis supjaustytos - raudonos)
Žirniai: 150.00 g (1 pak. (150 g) supjaustytų šparaginių žirnių ankščių)
Kopūstai: 200.00 g (supjaustyto juostelėmis)
Padažas:(½ but. SANTA MARIA saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo) 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Makaronai: 1.00 sauja (arba ryžiai - garnyrui)
Kaip gaminti
  1. Apkepkite vištienos juosteles aliejuje.
  2. Sudėkite supjaustytas daržoves ir kepkite 1–2 minutes labai karštoje WOK ar paprastoje keptuvėje.
  3. Supilkite 1 buteliuko (žr. žymę ant buteliuko etiketės) saldaus sojų ir aitriųjų paprikų WOK padažo.
  4. Papuoškite sezamų sėklomis ir patiekite su makaronais ar ryžiais.

Patarimas! Vištieną galite pakeisti tokiu pačiu kiekiu antrekoto ar didkepsnio mėsos – patiekalą gaminkite taip pat, kaip su vištiena.

Receptas iš „Santa Maria“ interneto svetainės.

Suskleisti
Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis
Receptas: Kiniška vištiena su jaunomis cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 33
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 4.00 vnt. (blauzdelės (be kaulo))
Cukinijos: 4.00 vnt. (mažos)
Pak Choi: 4.00 vnt. (maži (nebūtinai))
Čili pipiras: 1.00 vnt. (raudonas)
Imbieras: 1.00 vnt. (šviežio, 2 cm ilgio gabaliukas)
Svogūnų laiškai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sojos padažas: 6.00 valg. š. (šviesaus)
Vanduo: 6.00 valg. š.
Medus: 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š.
Kokosų aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui; tinka ir kitoks)
Ryžiai: 200.00 g (virtų; garnyrui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia smulkiai supjaustome čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškų baltąją dalį – žaliąją svogūnų lapų dalį paliekame papuošimui.

2. Įkaitiname „wok“ keptuvę ir pilame truputį aliejaus, dedame vištieną ir apkepiname iš abiejų pusių (viso kepame apie 4-5 minutes).

3. Kol vištiena kepa, į dubenėlį pilame sojos, vandens, dedame šaukštą medaus ir viską gerai išmaišome.

4. Supjaustome cukinijas.

5. Vištienai apskrudus, blauzdeles dedame į lėkštę kol prireiks.

6. Į tą pačią keptuvę pilame truputėlį aliejaus ir, jam įkaitus, dedame susmulkintus čili, imbierą, česnaką ir svogūnų laiškus.

7. Kepame apie 1-2 minutes, dedame cukinijas, apskrudintą vištieną ir viską užpilame paruoštu padažu. Uždengiame dangčiu ir paliekame apie 4-5 minutes. Prieš išimant įmaišome pak choi ir uždengus dangtį dar paliekame apie 2 minutes.

8. Viską dedame į lėkštę, užbarstome sezamo sėklomis, likusiais svogūnų laiškais ir valgome su ryžiais. Skanaus!

Suskleisti
Traški saldžiarūgštė vištiena
Receptas: Rytietiško stiliaus traški saldžiarūgštė vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
2.9 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 500.00 g (be kaulo)
Rafinuotas rapsų aliejus: 1.00 st. (virimui; ir dar 1 šaukštas tešlai)
Kiaušinio baltymas: 1.00 vnt. (didelis; tešlai)
Miltai: 70.00 g (tešlai)
Kukurūzų krakmolas: 35.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (tešlai)
Vanduo: 0.50 st. (ledonio; tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Svogūnų laiškai: 4.00 vnt.
Rytietiškas padažas: 0.50 st. (pvz., „Sweet Asia“; padažui)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite apytiksliai 2-3 cm kubeliais.

2. Paruoškite tešlą. Visus ingredientus sudėkite į dubenį, išplakite iki vientisos masės. Naudokite ledinį vandenį, kad tešla būtų traški. Tešlą ruoškite kuo greičiau, nes kuo šaltesnis yra vanduo, tuo traškesnė bus tešlos plutelė. Nenustebkite – tešla bus labai skysta; tokia ir turi būti. Suberkite į tešlą vištienos gabalėlius ir išmaišykite, kad gabalėliai iš visų pusių tolygiai pasidengtų tešla.

3. Išvirkite vištienos gabalėlius. Į gilią keptuvę, WOK keptuvę ar puodą supilkite aliejų – tiek, kad vištienos gabalėliai, virdami aliejuje, jame plūduriuotų ir neprikibtų prie dugno (apie 5-7 cm). Įkaitinkite virš vidutinio dydžio ugnies. Aliejaus temperatūra turėtų siekti 180 °C temperatūrą.

4. Kiaurasamčiu semkite vištos gabalėlius, nuvarvinkite tešlos perteklių ir dėkite į įkaitintą aliejų. Pradėjus formuotis plutelei, sukibusius vištienos gabalėlius šakute atskirkite vienas nuo kito ir virkite toliau, kartais pavartydami, apie 4-5 min., kol visi gabalėliai bus apskrudę, gražios auksinės spalvos. Vištienos gabalėlius virkite aliejuje dalimis, kad pernelyg nesiliestų ir sudėti į jį neatvėsintų aliejaus temperatūros. Išvirusius vištienos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš aliejaus ir suberkite į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštę.

5. Paruoškite padažą. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų aliejaus. Suberkite smulkiai kapotą česnaką, smulkintus svogūnų laiškus ir pakaitinkite virš vidutinės ugnies apie pusę minutės. Suberkite išvirtus vištienos gabalėlius, supilkite „Sweet Asia“ padažą ir suberkite raudonosios paprikos dribsnius. Greitai išmaišykite, nuimkite nuo ugnies ir nedelsiant patiekite.

6. Patiekite su virtais ryžiais, apibarstę sezamo sėklomis ir saujele smulkintų svogūnų laiškų.

Suskleisti
Lipni vištiena korėjietiškai
Receptas: Išraiškinga, bet nesudėtinga vištiena korėjietiškai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 600.00 g (arba kalakutienos blauzdelių mėsos (be odos ir kaulų))
Česnakai: 4.00 skiltelės (po 2 vištienai ir padažui, sutrintos)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 arbat. š. (vištienai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (višienai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (vištienai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (išplaktas)
Krakmolas: 4.00 valg. š.
Miltai: 4.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Sezamų aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Sojos padažas: 2.00 valg. š. (padažui)
Ryžių actas: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 2.00 valg. š. (padažui)
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š. (arba 3 šaukštai kečupo; padažui)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm ilgio gabalėlis, sutarkuotas; padažui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (padažui; jei naudojate kečupą, sirupo nepilkite)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitriosios paprikos dribsniai: 1.00 arbat. š. (arba pagal skonį; padažui)
Vanduo: 0.25 st. (arba sultinio; padažui)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (patiekti)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (pakepintų; patiekti)
Kaip gaminti

1. Vištieną supjaustykite nedideliais gabalėliais. Sumaišykite vištieną su česnakais, paprika, druska ir pipirais ir palikite pasimarinuoti bent 2 valandas kambario temperatūroje (arba per naktį šaldytuve).

2. Į vieną lėkštę suberkite krakmolą, į kitą supilkite plaktą kiaušinį, į trečią – miltus.

3. Didelėje keptuvėje arba wok’e įkaitinkite šlaką aliejaus. Vištienos gabalėlius pradžioje apvoliokite krakmole, tada kiaušinyje ir paskiausiai – miltuose. Dėkite į karštus riebalus (dalimis) ir leiskite kiekvienai pusei gerai apskrusti, prieš apverčiant. Prireiks iš viso kepti apie 8 minutes, kad mėsa pilnai iškeptų ir kad būtų gerai apskrudusi.

4. Išimkite iškepusius vištienos gabalėlius iš keptuvės, sudėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad riebalai susigertų, ir kepkite likusius vištienos gabalėlius.

5. Visus padažui skirtus ingredientus sumaišykite tarpusavy.

6. Kai iškepsite paskutinę porciją vištienos, išpilkite iš keptuvės visus riebalus, ir į ją supilkite padažą. maišydami kaitinkite, kol padažas užvirs ir ims tirštėti.

7. Sudėkite į keptuvę iškeptą vištieną ir išmaišykite, kad kiekvienas gabalėlis pasidengtų padažu. Pabaigoje apibarstykite sezamais ir susmulkintais svogūnų laiškais.

8. Patiekite su virtais ryžiais.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“