Traškios brokolių salotos su migdolais ir jogurtiniu padažu

Yra žmonių, kurie niekaip neprisijaukina brokolių – tai jie ištežę, tai neskaniai kvepia... Tačiau niekas nesakė, kad brokolius galima valgyti tik virtus ar keptus, jie skanūs ir švieži! Išbandykite šias puikias salotas ir įsitikinsite.
Mišrainė su brokoliais
Mišrainė su brokoliais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 700–800 g brokolių;
  • 50 g migdolų lazdelių ar riekelių, pakepintų migdolų;
  • 50 g džiovintų spanguolių
  • 120 ml natūralaus jogurto;
  • 2 valg. šaukšt. majonezo;
  • 2 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1/2 arbat. šaukšt. druskos;
  • 1/2 smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Brokolius nuplaukite, kiek įmanoma nusausinkite, tada padalinkite į žiedynus ir šiuos supjaustykite išilgai 3–5 mm griežinėliais. Suberkite juos į didelį dubenį, dėkite ten ir migdolus bei spanguoles.

2. Iš likusių produktų nedideliame dubenėlyje sumaišykite padažą ir apipilkite juo brokolių, spanguolių ir migdolų mišiniu. Gerai išmaišykite ir patiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis