Traškios duonos lazdelės su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis

Žinoma, duonos lazdelių galima nusipirkti. Bet tokių, kokias išsikepsite namuose - tikrai ne. Nes į savo duonos lazdeles jūs galite įdėti visko, ko norite - sėklų, prieskoninių žolelių, saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių ir net česnako. Tad kviečiame padžiazuoti virtuvėje!
Duonos lazdelės
Duonos lazdelės / 123RF.com nuotr.

Reikės:

  • 250 ml pieno,
  • 13 g šviežių mielių,
  • 80 g sviesto,
  • 30 g Parmezano sūrio,
  • 475 g miltų,
  • žiupsnelio druskos,
  • žiupsnelio mėgstamų prieskoninių žolelių,
  • kiaušinio aptepimui,
  • 2 valg. š. sezamo sėklų viršui apibarstyti.

KAIP GAMINTI

  1. Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mieles ir įberkite žiupsnelį cukraus.
  2. Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mieles ir viską gerai išminkykite.
  3. Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkykite ir tada į ją įmaišykite norimų prieskonių.
  4. Tešlą palikite pakilti dar 20 minučių.
  5. Iš gautos tešlos formuokite plonus „makaronus“ ir kepkite juos maždaug 10-12 minučių 210ºC orkaitėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis