Traškios ir lengvos žaliosios salotos su kriaušėmis ir migdolais

Įsibėgėjus žiemai ir per šventes prisikirtus mišrainių, metų pradžioje norisi ko nors gaivesnio, lengvesnio. Geras pasirinkimas – gardžios salotos, praturtintos vaisiais ir baltymų kupinais riešutais. Kviečiame išbandyti naują receptą ir pasimėgauti!
Salotos su migdolais
Salotos su migdolais / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g briuselinių kopūstų, nuluptais viršutiniais lapeliais, supjaustytų griežinėliais;
  • keli lapai lapinių kopūstų (kale) arba nedidelė gūžė romaninių salotų, supjaustyti plonomis juostelėmis;
  • ryšelis svogūnų laiškų, susmulkintų;
  • 2 tvirtos kriaušės, be sėklalizdžių, supjaustytos kubeliais;
  • sauja migdolų, stambiai sukapotų;
  • 100 g mėlynojo pelėsio sūrio, sutrupinto;
  • žiupsnis kapotų šviežių petražolių.

padažui:

  • 1 maža česnako skiltelė, sutrinta;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių (paprastų arba grūdėtųjų);
  • 2 valg. šaukšt. citrinos sulčių;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus.

Gaminimas:

1. Mažame dubenėlyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus ir energingai paplakite šakute.

2. Į didelį dubenį berkite briuselinius kopūstus, kale kopūstą arba romanines salotas, svogūnų laiškus, kriaušes, migdolus, sūrį ir petražoles. Apliekite padažu, išmaišykite ir tiekite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų