Traškios marinuotos cukinijų juostelės

„Kai atsibosta žali ar rauginti agurkai, valgome šias traškias cukinijų juosteles. Jos tinka prie visų šiltų mėsos patiekalų“, – dalinasi savo receptu Audronė Vaitekūnienė. Jos šeima šias atsargas suvalgo dar iki žiemos, nes nepaprastai skanu. Mums belieka išmėginti.
Audronės marinuotos cukinijų juostelės
Audronės marinuotos cukinijų juostelės / Audronės Vaitekūnienės nuotr.

Reikės:

  • 2 kg cukinijų, supjaustytų juostelėmis,
  • 2 valg. š. druskos,
  • 500 g cukraus,
  • 10 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,
  • 100 ml acto (jei trūksta skoniui, dėkite daugiau, ar mažiau),
  • 1 galvutės česnako.

Gaminimas:

Plačiu daržovių skustuku nulupti cukinijas, tuo pačiu pjaustyti kuo platesnes juosteles per cukinijos ilgį, kol pasirodo sėklos (aš likusius viduriukus taip pat marinuoju atskirai... susivalgo, galima blynus tešloje iškepti, pertepus majonezu su česnakų..., net seilės teka prisiminus...)

Juosteles supilti į indą ir užpilti druska ir 4-5 val. palikti, kad atsirastų skystis. Po to laiko supilti cukrų, aliejų, actą, griežinėliais supjaustytą česnaką, išmaišyti ir pridengus palikti 12 val. marinuotis. Paragaujam, ar ko trūksta ir dedam į iškaitintus stiklainius. Atvėsiname šaldytuve ir į atsargų sandėliuką.

SKANAUS!

Dėkojame Audronei už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų