„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Traškios marinuotos cukinijų juostelės

„Kai atsibosta žali ar rauginti agurkai, valgome šias traškias cukinijų juosteles. Jos tinka prie visų šiltų mėsos patiekalų“, – dalinasi savo receptu Audronė Vaitekūnienė. Jos šeima šias atsargas suvalgo dar iki žiemos, nes nepaprastai skanu. Mums belieka išmėginti.
Audronės marinuotos cukinijų juostelės
Audronės marinuotos cukinijų juostelės / Audronės Vaitekūnienės nuotr.

Reikės:

  • 2 kg cukinijų, supjaustytų juostelėmis,
  • 2 valg. š. druskos,
  • 500 g cukraus,
  • 10 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,
  • 100 ml acto (jei trūksta skoniui, dėkite daugiau, ar mažiau),
  • 1 galvutės česnako.

Gaminimas:

Plačiu daržovių skustuku nulupti cukinijas, tuo pačiu pjaustyti kuo platesnes juosteles per cukinijos ilgį, kol pasirodo sėklos (aš likusius viduriukus taip pat marinuoju atskirai... susivalgo, galima blynus tešloje iškepti, pertepus majonezu su česnakų..., net seilės teka prisiminus...)

Juosteles supilti į indą ir užpilti druska ir 4-5 val. palikti, kad atsirastų skystis. Po to laiko supilti cukrų, aliejų, actą, griežinėliais supjaustytą česnaką, išmaišyti ir pridengus palikti 12 val. marinuotis. Paragaujam, ar ko trūksta ir dedam į iškaitintus stiklainius. Atvėsiname šaldytuve ir į atsargų sandėliuką.

SKANAUS!

Dėkojame Audronei už receptą!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs