Reikės:
- 2 kg cukinijų, supjaustytų juostelėmis,
- 2 valg. š. druskos,
- 500 g cukraus,
- 10 valg. š. saulėgrąžų aliejaus,
- 100 ml acto (jei trūksta skoniui, dėkite daugiau, ar mažiau),
- 1 galvutės česnako.
Gaminimas:
Plačiu daržovių skustuku nulupti cukinijas, tuo pačiu pjaustyti kuo platesnes juosteles per cukinijos ilgį, kol pasirodo sėklos (aš likusius viduriukus taip pat marinuoju atskirai... susivalgo, galima blynus tešloje iškepti, pertepus majonezu su česnakų..., net seilės teka prisiminus...)
Juosteles supilti į indą ir užpilti druska ir 4-5 val. palikti, kad atsirastų skystis. Po to laiko supilti cukrų, aliejų, actą, griežinėliais supjaustytą česnaką, išmaišyti ir pridengus palikti 12 val. marinuotis. Paragaujam, ar ko trūksta ir dedam į iškaitintus stiklainius. Atvėsiname šaldytuve ir į atsargų sandėliuką.
SKANAUS!
Dėkojame Audronei už receptą!