Traškios smidrų salotos su riešutais ir džiovintais pomidorais

Smidrus (dar kitaip – šparagus) jau lyg ir prisijaukinome, bet įpratome juos valgyti apvirtus ar apkeptus. Šįkart išbandykite traškias salotas su niekaip termiškai neapdorotais smidrais, gal šis ispaniškas receptas jums atvers naujus šios daržovės skonius?
Smidrų salotų ingredientai
Smidrų salotų ingredientai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 8 storesnių šviežių žaliųjų smidrų;
  • 100 g jaunų špinatų lapelių;
  • 100 g gražgarsčių;
  • 40 g aliejuje konservuotų džiovintų pomidorų;
  • 1 valg. šaukšt. bet kurio patinkančio tarkuoto ar trupinto kietesnio sūrio (nebūtinai);
  • 3 valg. šaukšt. pakepintų ir stambiai kapotų riešutų be odelės (tinka žemės, lazdynų riešutai, pistacijos, migdolai, anakardžiai);
  • 3 valg. šaukšt. kedrinių pinijų;
  • kelių baziliko lapelių;
  • kelių mėtų lapelių;
  • 2 šakelių petražolių;
  • 1 citrinos;
  • itin tyro alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Sausoje keptuvėje pakepinkite kedrines pinijas ir leiskite atvėsti.

2. Nulauždami galiukus pašalinkite kietąsias sumedėjusias šparagų dalis, nuplaukite, nusausinkite, o tada tarka ar skustuku supjaustykite išilgai ilgomis plonomis drožlėmis.

Vida Press nuotr./Smidrai
Vida Press nuotr./Smidrai

3. Pagaminkite žalią padažą: smulkiai sukapokite baziliką, petražoles ir mėtą, sumaišykite su 6 šaukštais aliejaus, 6 šaukštais citrinos sulčių, įberkite po žiupsnį druskos ir pipirų.

4. Į lėkštę dėkite nuplautus ir nusausintus špinatus, gražgarstes, šparagų drožles, juostelėmis pjaustytus pomidorus. Užpilkite žolelių padažu ir užbaikite salotų ruošimą pabarstydami riešutais (ir, jei norite, sūriu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai