Reikės:
- 800 g jautienos nugarinės,
- ½ nedidelės kriaušės, nuluptos ir stambiai sutarkuotos,
- ¼ puodelio sojų padažo su sumažintu natrio kiekiu,
- 2 valg. š. rudojo cukraus,
- 2 valg. š. skrudinto sezamų aliejaus,
- 3 skiltelių smulkinto česnako,
- 1 valg. š. šviežiai tarkuoto imbiero,
- 1 valg. š. korėjietiškos raudonųjų pipirų pastos,
- plonais griežinėliais supjaustyti dviejų svogūnų laiškų,
- 1 arb. š. skrudintų sezamo sėklų,
- Aliejaus kepimui.
Gaminimas:
Mėsą supjaustykite plonytėmis juostelėmis.
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite tarkuotą kriaušę, sojų padažą, rudąjį cukrų, sezamų aliejų, česnaką, imbierą ir korėjietišką raudonųjų pipirų pastą.
Sudėkite plonomis juostelėmis supjaustytą mėsą ir gerai sumaišykite su marinatu. Sudėkite mėsą į polietileno maišelį ir padėkite bent porai valandų šaltai.
Ketaus keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite 1 šaukštą aliejaus. Mėsą dalimis vienu sluoksniu sudėkite į keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių apversdami, kol apskrus ir iškeps, maždaug po 2-3 minutes iš vienos pusės. Šį kiekį mėsos turėtumėt iškepti per du kartus.
Patiekite iš karto, pabarstę svogūnų laiškais ir sezamo sėklomis.
Skanaus!