Dviem nesudėtingais suktinukų receptais pranešime žiniasklaidai dalijasi „Maximos“ Maisto gamybos departamento vadovė Brigita Baratinskaitė.
Tradiciniai kepti springrolai
Tokių suktinukų galima įsigyti kinų restoranuose, nes tai yra tradicinis šios virtuvės patiekalas. Tačiau tik pagaminti namuose jie nustebins skoniu, traškumu, viliojančiu aromatu. Juos ekspertė siūlo patiekti su saldžiarūgščiu padažu, kurį lengva pasigaminti iš sojos, medaus, citrinos sulčių bei sezamo sėklų.
Ingredientai:
- 2 lapai „spring rolls“ tešlos;
- 500 ml aliejaus;
- 1 kiaušinis;
- 1 kopūstas;
- 2 morkos;
- 100 g pievagrybių;
- 50 g džiovintų ir apvirtų grybų;
- 1 svogūnas;
- 1 poras;
- 1 cukinija;
- 2 paprikos;
- 2 skiltelės česnako;
- žiupsnelis druskos;
- žiupsnelis pipirų.
Gaminimas:
1. Visas daržoves ir grybus supjaustykite, apkepinkite, pagardinkite druska, pipirais. Įdarą atvėsinkite.
2. Tuomet išpakuotą „spring rolls“ tešlą uždenkite šlapiu rankšluosčiu ir palikite 45 min. kambario temperatūroje atšilti.
3. Imkite atsargiai po vieną lapą tešlos, dėkite įdaro, susukite į ritinėlį, kraštelį patepkite kiaušinio plakiniu. Taip susukite visus.
4. Paruoštus suktinukus kepkite įkaitintame aliejuje – jis turi juos apsemti. Kai suktinukai gražiai apskrus, sudėkite juos ant popierinių rankšluosčių, jog nuvarvėtų nereikalingas aliejus.
Vietnamietiški nekepti springrolai
Šie daržoviniai suktinukai yra sveikesnė springrolų versija, puikiai tinkanti netoleruojantiems gliuteno, nes gaminama iš ryžių miltų lapų. Juos patiekti galima su saldžiarūgščiu, terijakio, žemės riešutų ar sojos padažais.
Ingredientai:
- 100 g ryžių miltų lapų;
- 4 ridikėliai;
- 1 agurkas;
- 1 paprika;
- keli lapeliai šviežios kalendros;
- sauja špinatų;
- sauja gražgarstės;
- 100 g krevečių;
- žiupsnelis sezamų sėklų;
- 50 g ryžių makaronų.
Gaminimas:
1. Daržoves supjaustykite šiaudeliais, ridikėlius – griežinėliais, makaronus paruoškite taip, kaip nurodyta ant pakuotės.
2. Ryžių popieriaus lapus merkite į šiltą virintą vandenį, palaukite apie 5 sekundes, kol suminkštės. Tada ištraukite, dėkite ant medinės lentelės.
3. Ant lakšto vidurio dėkite salotas, daržoves, krevetes, makaronus. Įdarą paskirstykite apie 10 cm ilgio juostelėmis. Užberkite sezamus.
4. Iš lakšto suformuokite vokelį bei susukite į vamzdelį. Dėkite į lėkštę ir ragaukite.