Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Traškūs Vaidos „Buffalo“ vištienos sparneliai – sukels euforiją nuo pirmo kąsnio

„Nedaug užkandžių gali konkuruoti su garsiaisiais 'Buffalo“ vištienos sparneliais ir aš jums drąsiai galiu pažadėti, kad tai bus patys skaniausi bei traškiausi, kokius tik kada yra tekę ragauti!“, – rašo Vaida Bernatavičienė, tinklaraščio „Karšta košė“ kūrėja.
Traškūs „Buffalo“ vištienos sparneliai
Traškūs „Buffalo“ vištienos sparneliai / Vaidos Bernatavičienės nuotr.

„Aplieti tirštu, lipniu klasikiniu „Buffalo“ padažu, traškūs iš išorės, bet sultingi viduje, patiekti su mėlynojo sūrio padažu ir kitais priedais jie ne tik, kad nepaliks abejingų – jie sukels euforiją nuo pirmo kąsnio. Žinau, kad skambiai aš čia pradėjau, bet nė kiek neperdedu ir kiekvienas žodis yra visiška tiesa.

Slaptasis sparnelių traškumo ingredientas yra kiek netikėtas – kepimo milteliai. Taip, taip, jūs gerai perskaitėte ir čia ne pyrago ar keksiukų receptas. Kepimo milteliai ištraukia drėgmę iš vištienos odelės, o pirminis kepimas mažoje temperatūroje ištirpina po odele esančius riebaliukus ir suteikia sparneliams neįtikėtiną traškumą. Nors, šis kepimo metodas užsienyje jau kurį laiką yra žinomas ir pakankamai plačiai naudojamas ne tik sparnelių kepimui, pas mus jis dar tik skinasi kelią. Todėl, jeigu niekad nebandėte ir nieko apie šią keistenybę nežinojote – privalote išmėginti „Buffalo“ sparnelius pagal šį receptą.

Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Traškūs „Buffalo“ vištienos sparneliai
Vaidos Bernatavičienės nuotr. /Traškūs „Buffalo“ vištienos sparneliai

Vienintelis, bet esminis patarimas prieš gaminant: labai gerai nusausinkite sparnelius popieriniu rankšluosius ir jeigu turite laiko, palikite juos neuždengtus šaldytuve bent kelioms valandoms, kad odelė dar labiau išsausėtų, bet jeigu laiko nėra – nieko tokio. „Buffalo“ sparnelius aš visuomet tiekiu su mėlynojo sūrio padažu ir jam naudoju „Gorgonzola Dolce“, nes šis sūris yra švelnesnis nei kiti mėlynieji „giminaičiai“, tad įtinka netgi nelabai mėgstamiems šią sūrio rūšį. Vis tik, jeigu Jums labai ne pakeliui su pelėsiniu sūriu – negaminkite padažo, nes sparneliai bus fantastiški ir be jo. Beje, norėdami sutaupyti laiko, abu padažus galite pasiruošti prieš dieną ir laikyti šaldytuve sandariuose indeliuose.

Skaniausių Jums „Buffalo“ sparnelių!

Jums reikės:

  • 2 kg vištienos sparnelių,
  • 2 kupinų šaukštų kepimo miltelių,
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltos saldžiosios paprikos,
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
  • morkų ir saliero lapkočių lazdelių patiekimui.

„Buffalo“ padažui:

  • 120 ml kečupo,
  • 1 šaukšto rudojo cukraus,
  • 1 arbatinio šaukštelio "Sriracha Hot chilli sauce“ arba „Tabasco“ padažo (nebūtinai),
  • 1 arbatinio šaukštelio Vorčesterio padažo,
  • 1 šaukšto obuolių sidro acto,
  • 50 g sviesto,
  • 1 smulkiai supjaustytos didesnės česnako skiltelės,
  • druskos,
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Mėlynojo sūrio padažui:

  • 120 g mėlynojo pelėsinio sūrio (aš naudoju „Gorgonzola Dolce“),
  • 120 ml grietinės,
  • 60 ml majonezo,
  • 1 mažos, smulkiai sutarkuotos česnako skiltelės,
  • 1 šaukšto pieno,
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
  • druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Kaip gaminti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120°C. Kepimo skardą išklokite folija ir pasiruoškite kepimo groteles (aš naudoju esančias orkaitėje).

2. Vištienos sparnelius nuplaukite po šaltu tekančiu vandeniu ir labai (bet labai gerai!) gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Sparnelius ties sąnarių sujungimu supjaustykite į tris dalis. Pačią mažiausią dalį sudėkite į atskirą indelį ir galėsite vėliau panaudoti sultinio virimui (kepimui ji netinkama).

3. Jeigu sparnelius kepsite ne iš karto, tuomet sudėkite juos į popieriniu rankšluosčiu išklotą kepimo skardą ir neuždengtus laikykite šaldytuve (galite iki 8-10 valandų), kad geriau apdžiūtų odelė. Jeigu kepsite iš karto – šią dalį praleiskite.

4. Dideliame dubenyje sumaišykite kepimo miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus. Į dubenį sudėkite sparnelius ir gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų mišiniu (aš tą darau rankomis).

5. Ant skardos (išklotos folija) uždėkite groteles, jas aptepkite aliejumi ir meiliai išdėliokite sparnelius odele į viršų. Kepkite žemesnėje orkaitės dalyje 30 minučių.

6. Kol kepa sparneliai pasiruoškite padažus.

7. Skardą kartu su sparneliais ant grotelių atsargiai išimkite iš orkaitės ir įkaitinkite ją iki 220°C. Įdėkite sparnelius atgal į vidurinę orkaitės dalį ir kepkite 35 minutes. Praėjus laikui perkelkite sparnelius į aukštesnę orkaitės dalį ir kapkite dar apie 5-10 minučių, kol sparneliai gražiai apskrus ir bus labai traškūs. Patikrinti traškumą galite braukdami peiliu per sparnelių odelę – išgirstas garsas neleis suabejoti. Kepdami aukštesnėje orkaitės dalyje stebėkite procesą, kad nesudegintumėt sparnelių.

8. Iškeptus sparnelius sudėkite į didesnį dubenį, užpilkite karštu „Buffalo“ padažu ir gerai išmaišykite. Tiekite nedelsiant su mėlynojo sūrio padažu (arba be jo) ir salierų bei morkų lazdelėmis.

„Buffalo padažas“

1. Į nedidelį prikaistuvį įdėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepkite keletą sekundžių, kol pasklis česnako aromatas (neapskrudinkite).

2. Į prikaistuvį sudėkite visus likusius produktus ir nuolat mašydami virkite apie 1,5-2 minutes, kol padažas sutirštės. Paragaukite, ar netrūksta druskos, pipirų. Prieš užpildami padažą ant sparnelių pašildykite jį, kad būtų karštas (užvirti nereikia).

Mėlynojo sūrio padažas

1. Dubenėlyje šakute sumaigykite mėlynąjį sūrį, sudėkite visus likusius ingredientus ir nuolat maigydami išsukite iki daugiau/ mažiau vientisos konsistencijos.

2. Jeigu padažas atrodo per tirštas – įpilkite papildomą šaukštą pieno. Paragaukite ar netrūksta druskos, pipirų. Paruoštą padažą laikykite šaldytuve, kol prireiks.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai