Traškūs žagarėliai – kaip vaikystėje

„Aurimėlio virtuvėje“ vėl kvepia vaikyste. Šiandien čia puode spirga traškūs žagarėliai, kokius čirškindavo mama ir močiutė, o žagarėliai tiesiog dingdavo nuo stalo akimirksniu. Pamėginkime nerti į šias akimirkas ir mes.
Žagarėliai
Žagarėliai / „Aurimėlio virtuvė“

Paprasti, bet labai skanūs ir traškūs žagarėliai. Tereiks vos kelių ingredientų, šiek tiek laiko ir puikus desertas puikuosis ant Jūsų stalo.

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 100 g grietinės;
  • 50 g cukraus;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • Miltų;
  • Aliejaus kepimui.

Gamyba:

Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukraus ir vanilinio cukraus. Paplakame šakute ar šluotele. Dedame grietinės ir vėl išmaišome.

Po truputį dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Tešla turi būti lengvai minkoma, truputį lipti prie rankų. Minkant tešlą rankas galima pasitepti aliejumi. Paruoštą tešlą įvyniojame į plėvelę ir dedame į šaldytuvą bent valandai.

Tešlą iškočiojame kuo ploniau, supjaustome, suformuojame žagarėlius ir dedame kepti į aliejų. Kepame kol gražiai apskrunda. Iškepusius pabarstome cukraus pudra.

P.S. Žagarėliai kepa labai greitai, tad nenuleiskite akių nuo jų, kitu atveju sudegs.

Skanaus Jums linki Aurimėlis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis