Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Trijų dienų nemokamos kavos degustacijos Vilniuje: kokios kavos bus progų paragauti?

Artėjant didžiausiam Baltijos šalyse kavos festivaliui „Vilnius Coffee Festival“, kovo 23-25 d., vyksiančiam menų fabrike „Loftas“, pagal savo mėgstamus kriterijus atsirinkti ir festivalio metu nemokamai išragauti kavą iš viso pasaulio kviečia vienas iš kokybiškos kavos puoselėtojų Lietuvoje, festivalio draugas ir lietuviškos kavos „Pupa“ ambasadorius Gražvydas Vilčinskas.
Kavos ruošimas
Kavos ruošimas / Festivalio archyvo nuotr.

Kaip ir vynas, skirtingose vietose užauginta ir pagaminta kava pasižymi unikaliomis savybėmis, rašoma pranešime spaudai. Kavą gaminančios šalys paprastai yra skirstomos į tris didelius regionus: Lotynų Amerikos, Afrikos/Arabijos ir Azijos/Ramiojo vandenyno regioną.

  • Kenijoje auginamos pupelės pasižymi ryškiu aromatu su šiokiu tokiu juodųjų serbentų poskoniu. Šis kavos aromatas yra labai unikalus ir turi daug gerbėjų visame pasaulyje.
  • Rytų Afrikos pupelės ypač vertinamos dėl intensyvios konsistencijos bei pikantiško rūgštumo. Afrikoje užauginta kava tikrai negali patikti visiems, bet net ir tie, kuriems nepatinka jos skonis, žavisi jos unikaliu aromatu.
  • Indonezijos kava yra populiari jau nuo XVII amžiaus, kai ją atsivežė olandai. Rafinuotas šios kavos rūgštumas aiškiai kontrastuoja su Afrikos kavos rūšimis, tačiau jų aromatas yra toks pats gilus ir sodrus.
Festivalio archyvo nuotr. /Kavos ruošimas
Festivalio archyvo nuotr. /Kavos ruošimas
  • Sumatros kava tiršta ir gyva konsistencija užkariavo daugybės kavos mėgėjų širdis. Karamelės, cinamono aromatas yra ypač malonus, o jos saldumas gėrimui suteikia elegancijos.
  • Didžiausi kavos kiekiai pagaminami Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Šiuose regionuose auga pupelės, garsėjančios minimaliu rūgštumu ir idealia aromatų pusiausvyra. Sodri ir švelni kavos konsistencija įtinka beveik visiems.
  • Kosta Rikos kava yra itin gaivi ir dažnai ja mėgaujamasi šalta. Tropikų vaisių skonio ir irisų aromato derinys suteikia išskirtinumo vidutinės konsistencijos kavai. Ši kava prilygsta burgundiškajam vynui. Jau vien šis faktas leidžia susidaryti įspūdį apie parduodamus šios kavos kiekius.
  • Kolumbijos kavos pupelės yra aiškaus ir saldaus aromato, puikiai tinka gerai dienos pradžiai. Kolumbijos kavos aromatų puokštę vainikuoja karamelės natos.
  • Gvatemalos Huehuetenango kavos pupelės yra stipresnio šokoladinio skonio, kuris, nors ir saldokas, yra sausas. Dėl to juntama puikiai suderinta pusiausvyra.

Kavos kilmės regionas turi didžiulę įtaką kavos aromatui, tad jei jūs dažniausiai renkatės tos pačios šalies kavą, vertėtų paragauti kito regiono kavos. Jums tikrai patiks skirtingi aromatai ir pojūčiai, kuriuos galėsite patirti „Vilnius Coffee Festival“ metu.

Ir nors Europoje kava neauga, nes natūraliomis sąlygomis kavamedžiams augti yra arba per šalta, arba per sausa ir per karšta, renginyje bus galima paragauti ir lietuviškos kavos. Ji atrinkta geriausiuose kavos ūkiuose ir šviežiai paskrudinta čia, Lietuvoje, taip, kaip labiausiai vertina ir mėgsta geros kavos mėgėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas