Jums reikės:
skardinės konservuotų avinžirnių,
apie 800 g skardinės trintų pomidorų savo sultyse,
4 didelių svogūnų,
5 morkų,
4 skiltelių česnako,
0,5 litro natūralaus daržovių sultinio,
indelio neriebios grietinėlės,
pagal skonį laurų lapelių,
džiovintų bazilikų,
druskos,
pipirų,
čiobrelių šakelės,
aliejaus (daržovėms kepti).
Kaip gaminti:
1. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę ir apie 8 min. kepinkite, kol dailiai pagels.
2. Morkas nulupkite, nuplaukite ir stambiai sutarkuokite.
3. Į keptuvę su svogūnais suverskite smulkintus pomidorus, tarkuotas morkas, sumeskite laurų lapelius ir čiobrelių šakeles, supilkite sultinį.
4. Daržovių mišinį krėskite į keptuvę, užpilkite sultiniu ir kaitinkite ant nedidelės kaitros apie 45 min.
5. Kai sriuba bus paruošta, supilkite ją į plakimo indą, išgriebkite laurų lapelius, čiobrelių šakelę ir suplakite elektriniu plakikliu.
6. Dar kartą pakaitinkite, supilkite grietinėlę, gerai nuvarvintus avinžirnius ir patiekite.