Trinta bulvių sriuba – išraiškingo ir nepamirštamo skonio

Ši sriuba – nuostabus žiemos maistas, suteikiantis daugybę gerų emocijų. Švelnaus, bet išraiškingo skonio ji tikra atras vietą jūsų širdies ir skrandžio kertelėje.
Trinta bulvių sriuba
Trinta bulvių sriuba / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

  • 2 vidutinio dydžio porų (reikės tik baltosios porų dalies),
  • 5 vidutinio dydžio bulvių,
  • 0,7 l vandens,
  • 200 ml plakamosios grietinėlės,
  • 1–1,5 šaukštelio druskos,
  • žiupsnelis tarkuoto muskato,
  • smulkintų žalumynų patiekti.

Kaip gaminti:

  1. Užvirinkite vandenį. Bulves supjaustykite nedideliais gabaliukais, suberkite į vandenį, sudėkite perpjautus pusiau porus (būtinai nuplaukite juos, kad nebūtų žemių likučių) ir virkite ant nedidelės ugnies, kol daržovės suminkštės.
  2. Nukaiskite ir palikite sriubą praaušti (maždaug 7–10 min.). Porus kol kas išimkite, o bulves sutrinkite bulvių grūstuve kartu su skysčiu, kuriame jos virė. Porus sutrinkite trintuvu.
  3. Sumaišykite abi mases, pertrinkite daržoves per sietelį. Supilkite grietinėlę, įberkite druskos, muskato ir išmaišykite. Sriubą vėl pakaitinkite ant nedidelės ugnies 10 min., kol paviršiuje susidarys burbuliukų. Nukaiskite.
  4. Galite patiekti su keptos šoninės gabaliukais, smulkintais žalumynais, taip pat žalumynų pesto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis