„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Trinta daržovių sriuba su jautiena

Gausus daržovių metas tiesiog privalomas išnaudoti maksimaliai. Maistas turi būti skanus, aromatingas, maistingas ir naudingas, tad šį kartą dietistė Laura Panavė siūlo pasigaminti sočią daržovių sriubą su jautiena.
Trinta daržovių sriuba su jautiena
Trinta daržovių sriuba su jautiena / Lauros Panavės nuotr.

Reikės:

  • 1 didelio svogūno,
  • 4-5 didelių pomidorų,
  • 1/2 mažesnės cukinijos,
  • 1 didelės paprikos,
  • šakelės rozmarino,
  • šakelės raudonėlio,
  • druskos,
  • pipirų,
  • 1 v. š. kario,
  • 500 g maltos jautienos,
  • 2 skardinės pupelių (400/240),
  • 2 v. š. sviesto,
  • 40 g tarkuoto kietojo sūrio,
  • aitriosios paprikos (nebūtina),
  • šviežio baziliko (papuošimui).

Gaminimas:

Daržoves nuplauname, daliname į 4 dalis ir dedame į orkaitei skirtą indą. Pabarstome druska, pipirais ar mėgiamais prieskoniaid ir pašlakstome geru alyvuogių aliejumi, drdsme žoleles. Kepame grill režimu 200C temperatūroje 20-25 minutes.

Ant sviesto pakepame jautieną, susimulkiname, nes jos su daržovėmis netrynsimes. Perplauname pupeles. Iškepusias daržoves pilame į smulkintuvą su visu atsiradusiu skysčiu. Gautà masę pilame į puodą, dedame keptą mėsà ir pupeles. Gersi išmaišome ir patroškiname apie 10 min., kad visi skoniai susimaišytų.

Tiekiame su kietuoju sūriu, aitriąja paprika, ar kaip jums patinka.

Dėkojame Laurai už receptą! Daugiau sveikų Lauros Panavės receptų galite rasti jos FB paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“