Trinta morkų sriuba su imbieru: skonio bomba jūsų lėkštėje

Trumpėjant dienoms ir palydint paskutines vasaros dienas, nejučia kinta ir mitybos įpročiai. Jei šiltuoju metų laikotarpiu dominuoja lengvesni patiekalai, rudenėjant norisi kažko vis dar gaivaus, bet šiek tiek sotesnio.Prekybos tinklo „Maxima“ kulinarijos meistrai pastebi, kad tam puikiai tinka daržovių, ypač morkų, patiekalai.
Morkų sriuba
Morkų sriuba / Pranešimo aut. nuotr.

Pranešime žiniasklaidai ekspertai siūlo pasigaminti ryškios spalvos ir puikaus skonio trintos morkų sriubos su imbieru. Pažadame – ji sušildys, pasotins, bet neapsunkins.

Ingredientai

  • 1 v. š. sviesto;
  • 1 vnt. svogūno;
  • 1 gabaliukas imbiero;
  • 4 vnt. morkų;
  • 1 vnt. apelsino;
  • druska ir pipirai (pagal skonį).

Kaip gaminti?

  1. Puode ištirpinkite sviestą ir suberkite pjaustytą svogūną bei tarkuotą imbierą.
  2. Sudėkite tarkuotas morkas, užpilkite vandeniu, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite išspausto apelsino sultis.
  3. Virkite, kol morkos suminkštės ir galiausiai viską sutrinkite trintuvu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų