Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trinta pomidorų sriuba: atpirks pastangas

Pomidorų sriuba visad puikus pasirinkimas, kai norisi ryškesnio skonio. Šis receptas tikrai atpirks pastangas!
Pomidorų sriuba
Pomidorų sriuba / Shutterstock nuotr.

Jums reikės:

3 raudonųjų paprikų,

500 g skardinės konservuotų pomidorų,

didesnio svogūno,

3 skiltelių česnako,

0,5 litro natūralaus daržovių sultinio,

indelio neriebios grietinėlės,

pagal skonį nutarkuotų citrinos žievelių, druskos, pipirų,

čiobrelių šakelės,

aliejaus (daržovėms kepti).

Kaip gaminti:

1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, sudėkite į kepimo skardą, apšlakstykite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje, tada perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite odeles.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, suverskite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir apie 8 min. pakepinkite, kad dailiai pagelstų. Tada sudėkite trintus pomidorus, nuluptas paprikas, kiek pakepinkite, masę sukrėskite į puodą su sultiniu, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nutarkuotomis citrinų žievelėmis ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 30min.

4. Sriubą išplakite elektriniu plakikliu, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus čiobrelius ir išpilstykite į lėkštes. Puoškite svogūnų laiškais ir rožiniais pipirais. Tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai