Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trintos sriubos iš rudens daržovių – bulvių, morkų, moliūgų. 12 receptų

Trinta daržovių sriuba – puikus patiekalas ir pietums, ir vakarienei. Tik jau atėjo laikas nebe šaltoms gaivinančioms, bet šiltoms, sočioms sriuboms, jei tik mėgstate, pagardintoms prieskoniais, įdomiais priedais, užbalintoms lašeliu grietinėlės. Verta žinoti, kad skaniausia sriuba – iš šviežių daržovių, tad ir rinkimės iš morkų, bulvių, moliūgų.
Trinta morkų ir bulvių sriuba su fetos sūriu
Trinta morkų ir bulvių sriuba su fetos sūriu / Vida Press nuotr.
Trinta bulvių sriuba su cukinijomis
Receptas: Trinta bulvių sriuba su cukinijomis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 32
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Bulvės: 4.00 vnt.
Sultinys: 1.00 l
Grietinėlė: 100.00 ml
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (arba pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Puode užverdame sultinį ir sudedame mažais kubeliais supjaustytas bulves ir cukiniją.

2. Verdame, kol daržovės suminkštėja.

3. Nukeliame puodą nuo ugnies ir sutriname elektriniu trintuvu iki norimo tirštumo.

4. Puodą statome atgal ant viryklės, supilame grietinėlę, smulkintus krapus ir, jei trūksta, beriame druskos.

5. Paverdame dar minutę ir išjungiame viryklę. Skanaus!

Suskleisti
Trinta bulvių sriuba
Receptas: Trinta bulvių sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt.
Salierai: 100.00 g (gumbo)
Daržovių nuoviras 1.00 l
Saulėje džiovinti pomidorai 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Baltieji pipirai (pagal skonį, šviežiai maltų) 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 arbat. š. (šviežių, pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (smulkintų, pagal skonį)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 40.00 ml (riebios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (pusė trynio)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite kubeliais ir apie 15 min. pavirkite sultinyje kartu su smulkintais saulėje džiovintais pomidorais ir salierais.  

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, kartu su bazilikais pakepinkite svieste, sukrėskite į puodą su bulvėmis ir dar 8 min. pavirkite. Viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite žalumynais, šviežiai maltais baltaisiais pipirais ir iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

3. Grietinėlę suplakite su puse naminio kiaušinio trynio, į plakinį įpilkite porą šaukštų sriubos ir išmaišykite. Galiausiai išplaktą grietinėlę supilkite į bulvienę, kiek pakaitinkite, tik neužvirinkite, ir patiekite.

Suskleisti
Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis
Receptas: Trinta bulvių sriuba su keptomis paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 12
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 650.00 g
Salierai: 200.00 g (gumbas)
Daržovių sultinys: 1250.00 ml (daržovių nuoviras, kurį galite pakeisti ir vandeniu)
Garstyčių padažas (iš stambių, ne iki galo sumaltų garstyčių) 1.00 valg. š.
Petražolės: 20.00 g
Asafetida (kvapioji ferula) 2.00 g
Pipirai: 2.00 g (malti, baltieji)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kvepiantieji pipirai 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 150.00 ml (riebi grietinė arba grietinėlė)
Sviestas: 1.00 valg. š. (išvalytas lydytas sviestas „ghee“)
Druska: 18.00 g (1,5 šaukštelio sriubai ir 1/4 šaukštelio paprikų pagardui)
Paprikos: 2.00 vnt. (saldžiosios, raudonos (paprikų pagardui))
Juodieji pipirai: 2.00 g (malti (paprikų pagardui))
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. sulčių - paprikų pagardui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (paprikų pagardui)
Kaip gaminti

Atkreipkite dėmesį: aušdama sriuba tirštėja, dėl to skysčio kiekį, nurodytą recepte, galite atitaikyti pagal savo skonį.

1. Petražoles nuplaukite, nupjaukite kotelius, juos surinkite ir perriškite medvilniniu siūlu - prireiks sriubai. Petražolių žalumynus smulkiai sukapokite ir padalykite perpus.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C. Paprikas nuplaukite, nusausinkite ir pašaukite į orkaitę. Kepkite retkarčiais vartydami apie pusvalandį arba kol odelė apskrus, o paprikos suminkštės. Iškepusias paprikas išimkite, įdėkite į karščiui atsparų polietileninį maišelį arba nedidelį uždaromą indą, uždenkite pašluoste, kad greitai neatauštų, ir palikite 10-15 minučių „prakaituoti“. Paprikas išimkite, nuvalykite odeles, išvalykite sėklytes, supjaustykite skersai juostelėmis ir sudėkite į nedidelį dubenėlį. Tuomet jas pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, sudėkite pusę smulkintų petražolių, apšlakstykite citrinos sultimis, alyvuogių aliejumi ir atidėkite kuriam laikui marinuotis.

3. Bulves nulupkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, užpilkite puode šaltu vandeniu ir leiskite keliolika minučių pastovėti, kad išsiplautų perteklinis krakmolas. Vandenį nupilkite, užpilkite daržovių nuoviru, sudėkite salierą (supjaustytą panašaus dydžio kubeliais), laurų lapus, kvepiančiuosius pipirus, perrištus petražolių kotelius, pasūdykite ir užkaiskite virti. Virkite, kol bulvės visiškai sukris.

4. Kol daržovės verda, keptuvėje įkaitinkite šaukštą išvalyto lydyto sviesto ir suberkite asafetidą. Po kelių sekundžių sudėkite grietinę arba grietinėlę, pagardinkite maltais baltaisiais pipirais ir sudėkite likusius petražolių žalumynus. Troškinkite petražoles grietinėje kelias minutes ir nukaiskite.

5. Bulvėms išvirus iš puodo išgriebkite petražolių kotelius, laurų lapus ir kvepiančiuosius pipirus. Turinį pertrinkite elektrine trintuve iki vienalytės tyrės. Supilkite grietininį padažą, įmaišykite garstyčias. Patiekite dubenėliuose, pagardinę kupinu šaukšteliu marinuotų paprikų.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Trinta bulvių sriuba su mėlynuoju sūriu
Receptas: Trinta bulvių sriuba su mėlynuoju sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (nubrauktas šaukštelis)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Nuskuskite ir supjaustykite bulves. Sudėkite jas į puodą, užpilkite vandeniu ir palikite pastovėti.

2. Supjaustykite morkas, salierą, svogūnus ir 5 min. viską kepkite ant aliejaus. Daržoves sudėkite į puodą su bulvėmis ir virkite, kol užvirs.

3. Sriubą sutrinkite ir ant viršaus dėkite gabaliukais pjaustyto mėlynojo sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pertrinta bulvių ir porų sriuba
Receptas: Pertrinta bulvių ir porų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 20
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt.
Porai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 200.00 ml
Grietinė: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (papuošti)
Kaip gaminti

1. Baltąją poro dalį supjaustykite griežinėliais. Nuplaukite ir nuskuskite bulves, supjaustykite stambiais griežinėliais, susmulkinkite svogūną.

2. Puode įkaitinkite sviestą. Trumpai apkepkite jame svogūnus ir porus, vėliau įmaišykite ir patroškinkite bulves. Neperkepkite, daržovės neturi apskrusti.

3. Supilkite sultinį, užvirinkite, sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite, kol bulvės sukris.

4. Nukelkite puodą nuo ugnies, palaukite, kol sriuba šiek tiek pravės, sugrūskite elektriniu grūstuvu. Įmaišykite grietinėlę, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieš patiekiant dar kartą užkaitinkite sriubą. Pagardinkite šaukštu grietinės, papuoškite kapotais svogūnų laiškais arba porų griežinėliais.

Suskleisti
Trinta bulvių sriuba su sūriu
Receptas: Trinta bulvių sriuba su sūriu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 37
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Porai: 1.00 vnt.
Riebalų mišinys: (tepamas) 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Nuoviras: (daržovių) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (kremo)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Šalavijai: 100.00 g (pusė saujos)
Avių sūris: (trupintas) 100.00 g
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite. Sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu, uždenkite ir palikite pastovėti.

2. Svogūnus, morkas, salierą ir baltąją poro dalį nuvalykite ir supjaustykite.

3. Riebalus įkaitinkite puode, sudėkite pjaustytas daržoves ir kepinkite 5 minutes. Sudėkite nusunktas bulves, apipilkite daržovių nuoviru ir virkite 45 minutes.

4. Daržoves sutrinkite trintuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Įmaišykite grietinėlės kremo.

5. Pusę saujos šalavijų lapelių pakepinkite 4 šaukštuose aliejaus. Ant sriubos užbarstykite trupinto avių sūrio, uždėkite šalavijų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
Receptas: Trinta morkų sriuba su apelsinais ir imbieru
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Morkos: 3.00 vnt. (tarkuotos smulkiais šiaudeliais)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, pjaustytas kubeliais)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 valg. š. (trinto)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1-2 arbat. š. žievelės ir pusė stiklinės šviežių sulčių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Alyvuogių aliejuje apkepkite svogūną, morkas, imbierą ir česnaką. Pasūdykite ir pagal skonį pabarstykite juodųjų pipirų.

2. Į puodą supilkite vištienos sultinį, suberkite tarkuotą apelsinų žievelę, laurų lapelį, sudėkite apkeptą daržovių masę ir troškinkite, kol produktai suminkštės.

3. Atvėsinkite sriubą, supilkite apelsinų sultis ir sutrinkite elektriniu maišytuvu. Patiekite su grietine, citrinos sultimis ir žalumynais.

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Morkų ir imbierų sriuba
Receptas: Trinta morkų ir imbierų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (smulkinti)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, smulkiai supjaustyto)
Česnakai: 2.00 skiltelės (traiškyto)
Morkos: 4.00 vnt. (didelių, nuskustų ir griežinėliais supjaustytų)
Pomidorai: 2.00 vnt. (supjaustytų, be žievelės (žievelę lengvai nulupsite keliom minuėtm pamerkę į vrdantį vandenį))
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (tarkuotos)
Citrinos sultys: 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 4.00 valg. š.
Druska: 0.50 arbat. š.
Juodieji pipirai: 4.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Ištirpdykite sviestą puode. Sudėkite svogūnus ir pakepinkite maišydami iki geltonumo ir minkštumo. Sudėkite imbierą ir česnaką. Maišydami pakaitinkite kelias minutes.

2, Sudėkite morkas, pomidorus ir citrinos žievelę. Pakaitinkite maišydami minutę. Supilkite sultinį ir užvirinkite. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 20 minučių, kol morkos suminkštės.

3. Atvėsinę sriubą sutrinkite trintuvėje (blenderyje). Supilkite tyrę į puodą, įpilkite citrinų sultis. Pasūdykite ir įberkite juodųjų pipirų pagal skonį.

4. Sušildykite sriubą ir pilkite į lėkštes. Pagardinkite šaukštu grietinėlės.

Tokią sriubą galite šildyti bei valgyti ir po dienos.

Suskleisti
Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
Receptas: Trinta morkų ir obuolių sriuba su imbieriniu-vaniliniu kremu
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Morkos: 500.00 g
Obuoliai: 1.00 vnt. (apie 180g)
Vanduo: 850.00 ml
Druska: 3.00 arbat. š. (nubrauktų arb. šaukštelių Himalajų druskos)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (arba medaus)
Kalendros: 3.50 arbat. š. (3 ½ arb. šaukštelio kalendros, susmulkintos)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Grietinėlė: 0.50 puodelis
Vanilė: 1.00 žiupsnelis (burbono vanilės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio, smulkiai supjaustyto)
Kaip gaminti
  1. Morkas ir obuolį švariai nuplaukite ir supjaustykite.
  2. Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite kokosų aliejaus ir jame trumpai pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną. Tada sudėkite supjaustytas morkas ir obuolį, trumpai pakepkite ir supilkite vandenį bei suberkite druską. Virkite apie 15 min., kol suminkštės.
  3. Grietinėlę išplakite iki standumo su agavų sirupu, vanile, imbieru ir kalendra. Padėkite vėsiai.
  4. Sriubą sutrinkite. Jei norisi, įdėkite papildomai imbiero ir kalendros. Patiekite į sriubą įdėję kremo.

Receptą parengė www.livinn.lt

Suskleisti
Trinta moliūgų sriuba
Receptas: Trinta moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.2 / 87
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Daržovių sultinys: 800.00 ml
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 200.00 ml (liesos)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 1.00 valg. š. (lukštentų)
Duona: 1.00 st. (skrudintų baltos duonos kubelių)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tarkuotų)
Grietinė: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Moliūgą nulupkite, supjaustykite stambiais kubeliais, apšlakstykite aliejumi, įspauskite česnaką, išmaišykite, sudėkite į skardą ir kepkite 210°C temperatūros orkaitėje, kol paviršius truputį apskrus.

2. Sudėkite apkeptus moliūgų gabalėlius į puodą, supilkite sultinį ir grietinėlę, pakaitinkite, bet neleiskite užvirti. Nukaiskite puodą, sutrinkite moliūgus elektriniu grūstuvu. Dar kartą užkaitinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiai tarkuotais muskatais. 

3. Sausoje keptuvėje trumpai pakepinkite moliūgų sėklas. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pagardinkite skrudintomis moliūgų sėklomis, įberkite po šaukštą duonos kubelių.

Kulinaro patarimas. Jei turite nedidelių vienodo dydžio moliūgų, nupjaukite jų viršų, išskobkite minkštimą su sėklomis, vidų patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir pašaukite į karštą orkaitę. Kai moliūgai iškeps, išpilstykite į juos sriubą ir iškart tiekite.

Suskleisti
Moliūgų ir kukurūzų sriuba
Receptas: Moliūgų ir kukurūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 500.00 g
Raudonėliai: 3.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Kukurūzai: 1.00 puodelis (saldūs geltonieji kukurūzai)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat.š. - sulčių)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus svogūnus. Troškinkite 1 min. Sudėkite į puodą pjaustytą moliūgą, suberkite žoleles. Virkite iki kol sriuba sutirštės.
  2. Suberkite saldžiuosius geltonuosius kukurūzus ir virkite, kol jie suminkštės.
  3. Sriubą iki vientisos masės sutrinkite elektriniu trintuvu. Pagardinkite citrinų sultimis, druska ir patiekite su šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Kreminė moliūgų sriuba
Receptas: Kreminė moliūgų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 294
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 1.00 kg
Morkos: 2.00 vnt. (didelės)
Bulvės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2 - 3)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Morkas ir bulves nuskuskite.
  2. Daržoves supjaustykite kubeliais.
  3. Svogūną pakepinkite su česnaku ir sudėkite su bulvėmis, morkomis ir moliūgu į užvirusį sultinį.
  4. Virti apie 20 min.
  5. Įberkite prieskonius pagal skonį. Elektriniu trintuvu viską sutrinkite iki piurė konsistencijos.
  6. Valgykite su grietine.

 Receptą atsiuntė Erika Ž.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais