Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Troškinti kalakutienos kukuliai: apsieisim be džiūvėsėlių, juos pakeis kitas ingredientas

Kukuliai iš kalakutienos – lengvi ir labai gardūs, priešingai, nei lipdomi iš vištienos, turi daugiau skonio, ypač jei renkatės maltas šlauneles. Tam, kad gerai sukibtų, į kukulių masę neretai beriama maltų džiūvėsėlių, tačiau juos galima pakeisti kitu puikiu ingredientu. Svarbu: jau suformuotus kukuliukus bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, taip juos apsaugosite nuo subyrėjimo apkepant.
Kalakutienos kukuliukai
Kalakutienos kukuliukai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

kukuliams:

  • 600 g maltos kalakutienos (idealu, jei tai bus maltos krūtinėlės ir šlaunelių mėsos mišinys);
  • 1 svogūnas, labai smulkiai supjaustytas (galima smulkinti ir elektriniu smulkintuvu ar sutarkuoti);
  • šluotelė šviežių krapų arba petražolių, smulkiai sukapotų;
  • 2 skiltelės česnako, sutrintos;
  • žiupsnis kajeno pipirų arba aitriųjų paprikų dribsnių;
  • 80 g greito paruošimo avižinių dribsnių (jei turite tik paprastus, ilgiau verdančius dribsnius, galite juos pasmulkinti elektriniame smulkintuve su S formos peiliu);
  • 2 nedideli kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • 1 nubrauktas šaukštelis druskos.

troškinimui:

  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 2 pomidorai, supjaustyti kubeliais;
  • 1 skiltelė česnako, supjaustyta griežinėliais;
  • 1 stiklinė vištienos sultinio (galima ir pirktinio ar ruošto iš kubelio, bet kokybiško);
  • 2 saujos smulkių špinatų (nebūtina);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Maltą kalakutieną sudėkite į erdvų dubenį, suberkite smulkintą svogūną, česnaką, žoleles, išmaišykite. Tuomet į masę berkite avižinius dribsnius, druską, supilkite kiaušinius. Labai gerai masę išmaišykite, jei tik nesibodite, galite tą daryti ranka. Masė bus gana šlapia.

2. Pasiruoškite plačią lėkštę – ją plonai patepkite aliejumi. Iš mėsos masės aliejumi suvilgytomis rankomis formuokite maždaug didelės slyvos dydžio kukuliukus – jų bus 20–24. Pridenkite lėkštę su kukuliais pergamentiniu popieriumi ar maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą bent 30 min. Jei iš anksto žinote, kad dalies suformuotų kukulių nesuvalgysite, galite juos užšaldyti.

Vida Press nuotr./Kukuliukai
Vida Press nuotr./Kukuliukai

3. Plačioje storadugnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir per 2 kartus apkepinkite visus kukuliukus, kad pasidengtų gražia plutele. Vartykite atsargiai, kad nesuskilinėtų, nors atšaldyti jie ir neturi būti itin trapūs.

4. Kai kukuliukus apkepinsite, sumažinkite kaitrą po keptuve ir suberkite čia troškinimui skirtus pomidorus ir česnako griežinėlius, keliolika sekundžių pakaitinkite, tada grąžinkite į keptuvę visus kukuliukus, užpilkite sultinį, pasūdykite, palaukite, kol užvirs, o tada kaitrą sumažinkite iki minimalios. Keptuvę uždenkite ir troškinkite kukulius 12–13 min. (perpjaukite vieną ir patikrinkite).

5. Visai į troškinimo pabaigą sudėkite ant kukuliukų nuplautus špinatus (jei naudojate), jiems tereikia suglebti nuo karščio ir viskas.

6. Dėkite į lėkštes kartu su keptuvėje pasigaminusiu padažu, o šalia tinka viskas, ką mėgstate – rudieji ar basmati ryžiai, bulgur kruopos, bulvių košė, virti makaronai…

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai