Ingredientai:
- 1 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 valg. šaukšt. sviesto;
- 1 nedidelis raudonasis kopūstas, stori lapai nuimti, kotas išpjautas;
- 2 saldžiarūgščiai obuoliai, nulupti, išpjautais sėklalizdžiais;
- 30 g rudojo cukraus;
- 1 lazdelė cinamono;
- 1 apelsino nulupta žievelė (stenkitės lupti ilgomis juostelėmis, kuo mažiau kliudydami baltąją žievelės dalį);
- 2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto;
- 4 valg. šaukšt. raudonojo vyno (jei neturite, iš bėdos tiks 1 valg. šaukšt. balzaminio acto ir 3 valg. šaukšt. vandens);
- didelis žiupsnis druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- stambiai kapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
2. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, kopūstą – ilgais šiaudeliais.
3. Ant viryklės užkaiskite keptuvę (kurią vėliau būtų galima kišti į orkaitę). Dėkite sviestą, pilkite aliejų, kai sviestas ištirps, dėkite kopūstus, ant jų – obuolius, pabarstykite cukrumi, druska, pipirais, įdėkite ir cinamono lazdelę bei apelsino žievelę, taip, kad pastarieji priedai pasislėptų tarp kopūstų ir obuolių. Galiausiai supilkite actą, vyną (arba jo pakaitalą), užvirkite, patroškinkite apie 3 min.
4. Uždenkite keptuvę (arba perpilkite mišinį į kepimo indą ir pridenkite folija) bei dėkite į įkaitusią orkaitę.
5. Troškinkite apie valandą, porąsyk patikrindami, ar netrūksta skysčio, jei taip, įpilkite truputį vandens. Skanūs ir šilti, ir šalti. Tiekdami nepamirškite pabarstyti petražolėmis.