Troškinys su mėsa. Receptai

Tiek pradedantieji šeimininkauti, tiek jau patyrę virtuvėje galėtų pasigirti vienu patiekalu, kuris tikrai visuomet pavyksta. Atspėjote, tai – troškinys. Daugiau kaip 20 receptų jūsų vertinimui ir skoniui.
Veršienos troškinys „Osso buco“
Veršienos troškinys „Osso buco“ / Shutterstock nuotr.
Žaliasis vištienos troškinys
Receptas: Pikantiškas vištienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 25
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 700.00 g (filė)
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti arba šaldyti)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (žalioji)
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (smulkinti švieži)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas šviežios šaknies)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Troškintuve užvirinkite 1 l vandens, įdėkite šakute arba iešmu pasmeigtą nuluptą imbiero šaknį ir česnako skiltelę, suberkite prieskoninius žalumynus ir pavirkite 1 min. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite pusvalandžiui pritraukti.

2. Iš puodo išimkite šakutę, skystį vėl užvirinkite, sudėkite juostelėmis supjaustytą vištieną, suberkite kukurūzus, pasūdykite ir 15-20 min. patroškinkite.

3. Sudėkite plonyčiais griežinėliais supjaustytas cukinijas ir dar 2 min. patroškinkite. Tada įmeskite sviestą, suminkytą su miltais, suberkite tarkuotą žaliųjų citrinų žievelę, supilkite iš likusio vaisiaus išspaustas sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies.

Suskleisti
Sotus troškinys
Receptas: Sotus troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 86
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (trintų ir 2 pomidorai)
Pupelės: 800.00 g (konservuotų raudonųjų pupelių)
Paprikos: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite svogūną, stambiais kubeliais supjaustykite papriką ir pomidorus. Nusunkite ir nuvarvinkite pupeles.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką, sudėkite mėsos faršą, maišydama kepinkite, kol mėsa pakeis spalvą.

3. Aitriosios paprikos ankštį subadykite ir įmeskite į faršą. Jei nemėgstate aštriai, vietoje aitriosios paprikos į troškinį dėkite saldžiosios paprikos miltelių.

4. Kai faršas iškeps, supilkite pomidorų tyrę, įmaišykite paprikas ir pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir raudonėliais. Dar šiek tiek pakepinkite, sudėkite pupeles. Uždenkite ir patroškinkite ant silpnos ugnies maždaug 10 min. Tiekite su baltos duonos rieke.

Suskleisti
Veršienos ir cukinijų troškinys
Receptas: Veršienos ir cukinijų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 400.00 g (maltos)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 40.00 ml (balto sauso)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pipirinių saujelė 30.00 g
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukiniją kruopščiai nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. Nuskustas bulves irgi stambiai supjaustykite.

2. Mėsą pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, žiupsneliu muskatų, pagal skonį pasūdykite ir keletą minučių maišydama pakepinkite aliejuje.

3. Puode išlydytame svieste pakepinkite smulkintus svogūnus. Sudėkite pipirines ir maišydama kepinkite dar porą minučių. Sudėkite trintus česnakus, supilkite sultinį, suberkite likusius muskatus ir užvirinkite.

4. Nukėlusi nuo ugnies, supilkite su vynu suplaktą kiaušinio trynį, išmaišykite, vėl statykite puodą ant ugnies ir pakaitinkite iki virimo.

5. Nepridegančiame kepimo inde paskleiskite kepintą maltą mėsą ir paruoštas daržoves. Apliekite sultiniu ir 12–15 minučių pašaukite į karštą orkaitę.

Suskleisti
Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
Receptas: Troškintos vištų kulšelės su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 19
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 800.00 g (kulšelės)
Druska: 1.00 arbat. š. (jūros pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Moliūgai: 650.00 g
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 10.00 skiltelės
Vynas: 400.00 ml (sausas arba sultinys)
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Medus: 2.00 valg. š. (1-2 valg. š.)
Kuskusas: 250.00 g
Raudonėliai: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Kulšeles nuplaukite, nusausinkite, apibarstykite druska ir pipirais. Moliūgą nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite riekelėmis.

2.2–3 šaukštus aliejaus įkaitinkite troškintuve ir iš abiejų pusių apkepkite kulšeles. Išimkite. Česnaką nulupkite. Moliūgų riekeles, česnako skilteles ir saldžiąsias paprikas sudėkite į troškintuvą ir pakepinkite.

3.Supilkite vyną, 200 mililitrų daržovių sultinio, įmaišykite medų, vėl sudėkite kulšeles ir uždengę troškinkite ant vidutinio stiprumo ugnies 45 minutes. Paskutines 15 minučių troškinkite atidengę.

4.Tuo tarpu užvirkite likusį sultinį. Manų kruopainius sudėkite į dubenį, užpilkite karštu sultiniu ir palikite 6 minutėms, po to išmaišykite šakute, supilkite likusį aliejų. Kulšeles paskaninkite druska ir pipirais. Raudonėlius nuplaukite, susmulkinkite, apibarstykite kulšeles. Tiekite su kuskusu.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
Receptas: Maltos mėsos troškinys su kriauklelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 139
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malta)
Pomidorų padažas: 200.00 ml (aštrus)
Vanduo: 200.00 ml
Makaronai: 200.00 g (kriauklelių ar kitokių smulkių)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia arba raudona)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinė: 150.00 g
Druska: 3.00 g (1/2 arbat. .š.)
Sūris: 80.00 g (fermentinis)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės.

2. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 3–4 minutes. Susmulkinkite papriką ir sudėkite į faršą. Supilkite pomidorų padažą, vandenį, suberkite traiškytą česnaką ir ant vidutinės ugnies troškinkite 8 minutes.

3. Sudėkite nuvarvintus makaronus, pasūdykite, išmaišykite ir troškinkite dar 2–3 minutes. Prieš tiekdami sudėkite grietinę, lengvai permaišykite, apibarstykite tarkuotu sūriu ir smulkintomis petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kiniška kiauliena
Receptas: Kiniškas kiaulienos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 90
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 500.00 g (minkštos)
Grybai: 50.00 g (džiovintų)
Paprikos: 2.00 vnt. (po vieną raudonąją ir žaliąją papriką)
Porai: 1.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1.00 st. (arba kitokio)
Krakmolas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui 1 arbat. š.)
Sojų padažas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Actas: 2.00 valg. š. (Marinatui)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pusė šaukštelio arba medaus)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Kaip gaminti
  1. Pailgais gabaliukais supjaustytą mėsą užpilkite marinatu (sumaišykite visus jam skirtus produktus) ir palikite 1 val. Galima ir ilgiau, tik tuomet reikia laikyti šaldytuve. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir pusvalandžiui palikite mirkti. Paprikas, porą ir morkas supjaustykite šiaudeliais.
  2. Mėsą nuvarvinkite, sudėkite į keptuvėje įkaitintą aliejų ir maišydami 3 min. pakepinkite (ant didelės ugnies). Nustumkite prie keptuvės kraštų, sudėkite paruoštas daržoves ir jas pakepinkite. Kai daržovės apskrus, supilkite sultinį, pasūdykite, sumažinkite ugnį ir uždengę dar 10 min. troškinkite. Sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus.
  3. Po 5 min. supilkite marinatą, truputyje vandens išleistą krakmolą, užvirinkite ir tuoj pat išjunkite ugnį.
Suskleisti
„Biryani“ troškinys
Receptas: „Biryani“ troškinys
10 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 1.00 kg (ožio)
Alyvuogių aliejus: 500.00 ml
Svogūnai: 3.00 vnt. (ir kepinti svogūnų žiedai)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (smulkintas)
Česnakai: 1.00 arbat. š. (smulkintas)
Jogurtas: 100.00 g (natūralus)
Aitrioji paprika: 4.00 vnt. (1 arbat. š. smulkintos džiovintos ir 4 ilgos aitriosios paprikos, viena jų – supjaustyta)
Ciberžolė: 2.00 arbat. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. džiovintos ir ryšelis smulkintų)
Kuminai: 2.00 arbat. š.
Gvazdikėliai: 10.00 vnt.
Cinamonų lazdelė: 4.00 vnt.
Kardamonas: 17.00 vnt. (14 žaliojo kardamono ankščių ir 3 rudojo kardamono ankštys)
Laurų lapai: 5.00 vnt.
Džiovintos slyvos: 10.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 8.00 vnt. (malti pipirų grūdeliai)
Bulvės: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Ryžiai: 500.00 g (mirkyti basmati)
Krokas (piene mirkytas): 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 3.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšelis smulkintų)
Razinos: 25.00 g (besėklės)
Migdolai: 25.00 g
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite alyvuogių aliejų, pakepinkite svogūnus, kol jie pasidarys tamsaus aukso spalvos. Įdėkite ožio mėsą ir kepkite kelias minutes.
  2. Sumaišykite imbierą ir česnaką, įdėkite jogurto, smulkintus prieskonius, nesmulkintus prieskonius (atidėkite 8 kardamono ankštis ryžiams), lauro lapus, slyvas, druską ir pipirus. Sudėkite visas aitriąsias paprikas ir įpilkite 250 ml vandens. Uždenkite keptuvę ir leiskite lėtai virti 45 min.
  3. Tuo metu išvirkite bulves. Virkite ryžius su kardamonu. Įdėkite pusę virtų ryžių į indą. Įpilkite krokų pieną ir maišykite, kol visi ryžiai pageltonuos.
  4. Sumaišykite smulkintus pomidorus, kalendrą, mėtas ir smulkintą žalią aitriąją papriką. Trečdalį mišinio įdėkite į indą su mėsa. Virkite dar 5-10 min.
  5. Pusę paprastų ryžių padėkite ant lėkštės. Uždėkite mėsą. Ant viršaus uždėkite ryžius su krokų pienu ir apibarstykite pomidorų mišiniu.
  6. Ant viršaus uždėkite bulves, ploną sluoksnį paprastų ryžių ir ryžių su krokų pienu. Padenkite svogūnų žiedais.
  7. Ant viršaus uždėkite likusius pomidorus, pabarstykite razinomis ir riešutais. Patiekite nedelsdami.  
Suskleisti
Ispaniškas troškinys
Receptas: Ispaniškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Ispaniška čioriso dešra 400.00 g
Pomidorai: 4.00 vnt. (sunokę)
Konservuoti trinti pomidorai 400.00 g
Avinžirniai: 400.00 g (virtų)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (žiupsnelis maltų)
Kaip gaminti

1. Nulupkite svogūnus, smulkiai supjaustykite. Keptuvėje storu dugnu įkaitinkite aliejų, trumpai apkepkite svogūnus, išspauskite česnaką. Maišydama kepkite, kol svogūnų gabalėliai pagels ir taps perregimi, tik nesuskrudinkite.

2. Sudėkite griežinėliais pjaustytą čioriso dešrą, maišydama kepkite, kol dešra šiek tiek apskrus. Supilkite sultinį, užvirinkite. Sudėkite konservuotus avinžirnius, trintus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite aitriųjų paprikų milteliais. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite maždaug 30 min.

3. Pabaigoje sudėkite skiltelėmis pjaustytus pomidorus, pagardinkite pipirais, jei reikia, dar pasūdykite. Pagardinkite kapotomis petražolėmis.

Kulinaro patarimas. Vietoje daržovių sultinio į troškinį galite įmaišyti tokį pat kiekį baltojo vyno.

Suskleisti
Daržovių troškinys
Receptas: Daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 61
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 1.00 vnt. (mažas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Morkos: 3.00 vnt.
Cukinijos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Aliejus: 50.00 ml
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt. (1/2)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Kaip gaminti
  1. Baklažaną supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus, suberkite  baklažaną ir kepkite maždaug 4–5 minutes, atidėkite šiltai.
  2. Supjaustykite morkas, cukinijas. Puode įkaitinkite likusį aliejų ir 2–3  minutes pakepinkite morkas. Susmulkinkite česnaką, griežinėliais supjaustykite svogūną ir porą, kubeliais supjaustykite paprikas, sudėkite į puodą ir apkepkite viską dar 2 minutes, sudėkite cukiniją, trintus pomidorus, prieskonius, griežinėliais pjaustytą citriną.
  3. Supilkite paruoštą sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite 15 minučių. Baigdami troškinti sudėkite kepintus baklažano gabalėlius ir patroškinkite dar 5 minutes. Jeigu reikia, pagardinkite druska ir pipirais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sotus troškinys
Receptas: Sotus troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 65
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 700.00 g (arba kiaulienos)
Bulvės: 5.00 vnt.
Morkos: 4.00 vnt.
Daržovių sultinys: 2.00 st. (natūralaus)
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Pomidorų padažas su bazilikais (stiklainis) 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Vynas: 100.00 ml (raudonojo sauso)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, šviežiai maltų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kapoti žalumynai 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, jeigu renkatės kiaulieną, pašalinkite visus riebalus, tada supjaustykite kubeliais. Dėkite į gilesnį dubenį, įtrinkite pipirais ir aitriosiomis paprikomis, pašlakstykite aliejumi, užberkite kapotų žalumynų ir palikite bent pusvalandžiui, kad prieskoniai įsigertų.

2. Česnakus ir svogūnus nulupkite, susmulkinkite, iki dailiai pagels, kartu su smulkintu kumpiu pakepinkite gilioje keptuvėje svieste.

3. Tada sumeskite mėsos gabalėlius ir iš visų pusių gerai apkepkite ir suverskite į puodą su sultiniu. 

4. Bulves ir morkas nulupkite, sumeskite į puodą, tada supilkite pomidorų padažą, sumeskite laurų lapelius ir troškinkite apie valandą ant mažos ugnies.

5. Kai mėsa jau bus minkšta, berkite žirnelius, supilkite vyną, dar kiek pakaitinkite (žirneliai neturi patamsėti) ir nukelkite nuo ugnies.

Suskleisti
Veršienos ir daržovių troškinys
Receptas: Veršienos ir daržovių troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
2.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Veršiena: 500.00 g
Jautienos sultinys: 720.00 ml (3 puodeliai neriebaus)
Morkos: 240.00 g (puodelis smulkiai pjaustytų)
Svogūnai: 3.00 vnt. (pusė puodelio smulkiai sukapotų)
Salierai: 4.00 vnt. (lapkočiai)
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Kopūstai: 300.00 g (briuseliniai tinka ir šaldytos galvutės)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kukurūzų krakmolas: 2.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite kubeliais. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol gražiai apskrus. Supilkite sultinį, įberkite čiobrelių, druskos, pipirų, sudėkite smulkintą česnaką, uždenkite ir ant labai mažos ugnies troškinkite 45–60 min.

2. Suberkite morkų kubelius, svogūnus, griežinėliais supjaustytus salierus, kvadratėliais – papriką, uždenkite ir troškinkite 10 min. Tada sudėkite briuselinius kopūstus. Troškinkite dar 12 min.

3. Krakmolą išmaišykite vandenyje, supilkite į troškinį ir maišykite, kol sutirštės.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Veršienos troškinys „Osso buco“
Receptas: Veršienos troškinys „Osso buco“
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 2.00 vnt. (stiebų)
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Veršiena: 2.00 kg (kulninės)
Miltai: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 6.00 vnt. (šakelės)
Vynas: 200.00 ml (raudonojo)
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse)
Sultinys: 500.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 3.00 vnt. (šakelės)
Kaip gaminti
  1. Morkas, svogūnus, česnakus ir salierų stebus smulkiai supjaustykite, pakepkite aliejaus ir sviesto mišinyje, išimkite ir sudėkite į troškintuvą.
  2. Kulninės gabaliukus apvoliokite miltuose ir apkepkite toje pačioje keptuvėje, kol pagels.
  3. Išimkite ir sudėkite į troškintuvą ant daržovių. Į keptuvę, kurioje kepė daržovės ir mėsa, įpilkite vyno ir nugarinkite.
  4. Sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus, įdėkite laurų lapus, čiobrelius ir 5 minutes pavirkite.
  5. Supilkite į troškintuvą, įpilkite sultinio, įberkite druskos, uždenkite ir troškinkite ant mažiausios kaitros apie 1,5 val.
  6. Apibarstykite smulkiai supjaustytomis petražolių šakelėmis.
Suskleisti
airiškas troškinys
Receptas: Airiškas troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 57
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (jei turite galimybę, išmėginkite ėrieną – troškinys įgaus visai kitą skonį ir aromatą)
Morkos: 3.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Salierai: 2.00 vnt. (stiebeliai)
Bulvės: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Daržovių sultinys: 600.00 ml (galite naudoti ir jautienos, veršienos arba vištienos)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Šalavijai: 1.00 arbat. š.
Čiobreliai: 1.00 vnt. (šakelė)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite stambokais gabalėliais. Sudėkite į troškintuvą storu dugnu ir apkepkite retsykiais pamaišydama ant vidutinės ugnies – aliejaus nereikia, mėsa išskirs pakankamai sulčių. Mėsą išimkite, sultis palikite.

2. Į troškintuvą sudėkite smulkiai pjaustytus svogūnus, morkas ir saliero stiebelius; kepkite, kol svogūnai suminkštės. Daržoves išimkite.

3.  Perlines kruopas perplaukite po tekančiu vandeniu.

4. Į troškintuvą sudėkite mėsą, ant jos suberkite kruopas, sudėkite svogūnų, morkų, salierų mišinį ir nesmulkiai supjaustytas bulves.

5. Įdėkite lauro lapelį, šalavijus, čiobrelio šakelę, pagardink pipirais, užpilkite sultiniu, ir pašaukite į 160 laipsnių orkaitę. Troškinkite 1,5 valandos.

Troškinį patiekite karštą, su gabalėliu sodos duonos.

Tinklaraštis „Duonos ir žaidimų“

Suskleisti
Mėsos ir makaronų troškinys
Receptas: Mėsos ir makaronų troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Kiauliena: 400.00 g
Vanduo: 200.00 ml
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Šaldytos daržovės 200.00 g
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pipirai: 4.00 g (pipirų mišinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite ir nusausinkite. Papriką supjaustykite šiaudeliais.

2. Mėsą supjaustykite kubeliais ir apkepkite keptuvėje. Baigiant kepti, įpilkite sojų padažo ir sudėkite bazilikus. Kai mėsa suminkštės, sudėkite smulkintą papriką ir šaldytas daržoves.

3. Pabaigoje suberkite makaronus, dar pakaitinkite keletą minučių ir pagardinkite druska bei prieskoniais. Skanaus.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Aštrusis troškinys
Receptas: Aštrusis troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (maltos, liesos)
Sultinys: 3.00 st. (neriebaus)
Pomidorai: 500.00 g (2 puodeliai konservuoti savo sultyse, pjaustyti)
Svogūnai: 4.00 vnt. (puodelis smulkiai sukapotų)
Pomidorų pasta: 1.00 puodelis
Sultys: 1.00 st. (pomidorų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (maltos)
Druska: 2.00 arbat. š. (1,5)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus ir kepkite, kol pasidarys skaidrūs. Sudėkite mėsą ir maišydami apkepinkite. Viską sukrėskite į kiaurasamtį ir leiskite nuvarvėti riebalams.

2. Apkeptą faršą ir svogūnus sudėkite į švarų puodą kartu su visais kitais recepte nurodytais produktais ir neuždengus ant mažos ugnies troškinti 70 min. Retkarčiais pamaišykite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Jautienos troškinys su prieskoniais
Receptas: Jautienos troškinys su prieskoniais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g
Migdolai: 100.00 g (plokštelės)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Džiovinti vaisiai: 100.00 g (persikai)
Razinos: 50.00 g
Svogūnai: 5.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Morkos: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.    

2.Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką, suberkite maltą muskatą, cinamoną ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Sudėkite morkas, mėsos gabalėlius ir maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Viską sukrėskite į troškintuvą, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie valandą. Sudėkite svogūnus, kapotas kalendras, džiovintas slyvas, persikus, suberkite razinas, karį ir troškinkite dar apie 45 minutes. Jeigu sultinys išgaruos, įpilkite šiek tiek vandens.

4.Prieš tiekdami pabarstykite keptuvėje be riebalų skrudintomis migdolų plokštelėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Itališkas troškinys
Receptas: Itališkas troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 15
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 500.00 g
Mėsa: 400.00 g (maltos)
Pievagrybiai: 200.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt.
Pomidorų padažas: 500.00 g (indelio padažo su daržovėmis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkyte sūdytame vandenyje, kaip nurodyta ant pakuotės. Pievagrybius supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite.

2. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite faršą ir kepkite 5 minutes. Suberkite pievagrybius, svogūnus, pagardinkite druska, pipirais, maltos mėsos prieskoniais ir kepkite dar 10 minučių.

3. Nukoškite makaronus. Į puodą sudėkite pomidorų padažą, išmaišykite ir pakaitinkite dar minutę. Sudėkite makaronus, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Jei turite, troškinį pagardinkite šaukštu grietinės. Jei bus per tirštas padažas, įpilkite šiek tiek  nuoviro, kuriame virė makaronai.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištų krūtinėlių troškinys su cukinijomis
Receptas: Vištų krūtinėlių troškinys su cukinijomis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.2 / 68
Receptas
Ingredientai
Vynas: 500.00 ml (baltas)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 šaukštas tarkuotų apelsinų žievelių)
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 arbat. š. (maltas)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Kalendros: 1.00 arbat. š. (malta)
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Vištų krūtinėles supjaustykite nedideliais gabalėliais. Morkas nuskuskite ir supjaustykite riekelėmis. Cukinijas supjaustykite pusžiedžiais. Papriką perpjaukite išilgai pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite storais šiaudeliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2.Troškintuve įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite česnaką, sudėkite vištieną, morkas, cukinijos pusžiedžius, papriką ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Dėkite šaukštą pomidorų pastos, suberkite imbierą, maltą aitriąją papriką, sezamus, rudąjį cukrų, sojų padažą, tarkuotas apelsinų žieveles, supilkite baltąjį vyną ir išmaišykite.

4.Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 30 minučių. Atidenkite, padidinkite ugnį ir troškinkite dar apie 15 minučių, kol skystis sutirštės. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pomidorinis avinžirnių troškinys
Receptas: Pomidorinis avinžirnių troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 58
Receptas
Ingredientai
Avinžirniai: 300.00 g
Pomidorai: 250.00 g (konservuotų savo sultyse - geriausia smulkintų)
Rūkytos dešrelės:(mėgstamų) 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kalendros: 10.00 g (ryšulėlis lapelių (nebūtina))
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Avinžirnius užmerkite ir palikite per naktį išbrinkti. Išbrinkusius išskalaukite ir išvirkite. 
  2. Svogūnus, česnakus ir dešreles susmulkinkite ir suberkite į keptuvę su įkaitusiu aliejumi. Trumpai apkepkite.
  3. Sukrėskite į keptuvę pomidorų tyrę, įberkite kmynų, aitriųjų pipirų, pagal skonį pasūdykite. Jei padažas rūgštokas, įberkite žiupsnelį cukraus. Patroškinkite.
  4. Sukrėskite avinžirnius ir dar šiek tiek patroškinkite (geriau uždengtu keptuvės dangčiu), vis pamaišydami.
  5. Prieš tiekdami galite pabarstyti smulkintais šviežios kalendros lapeliais.
Suskleisti
Vištienos troškinys su alyvuogėmis
Receptas: Vištienos troškinys su alyvuogėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
2.7 / 12
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 6.00 vnt. (šalotiniai svogūnėliai)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Kiauliena: 50.00 g (5 juostelės plonai pjaustytos kiaulienos šoninės)
Pomidorai: 200.00 g (vyšniniai)
Bulvės: 800.00 g
Vištiena: 1.00 kg (1 kaimiškas viščiukas (apie 1,2 kg))
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogės: 100.00 g (juodosios be kauliukų)
Čiobreliai: 8.00 vnt. (6–8 šakelės šviežių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Vištienos sultinys: 200.00 ml
Kaip gaminti

1.Šalotinius svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, svogūnus supjaustykite kubeliais, česnakų skilteles išspauskite. Šoninę supjaustykite pailgais gabaliukais.

2.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite per pusę. Bulves nulupkite, nuplaukite ir supjaustykite skiltelėmis. Viščiuką nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite gabalais, pabarstykite druska ir maltais pipirais.

3.Keptuvėje įkaitinkite aliejų, apkepkite paukščio dalis iš visų pusių ir sudėkite į ugniai atsparų kepimo indą (maždaug 25 x 30 centimetrų dydžio). Toje pat keptuvėje su kepimo riebalais trumpai apkepkite išspaustą česnaką, svogūnus, šoninę, alyvuoges, pomidorus, 3–4 šakeles čiobrelių, laurų lapelius ir bulvių skilteles. Pabarstykite druska, pipirais ir paskleiskite ant paukštienos.

4.Užpilkite vištienos sultiniu, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40 minučių. Prieš tiekdami pabarstykite kapotais čiobreliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Jautienos troškinys su daržovėmis
Receptas: Jautienos troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Morkos: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (didelė šaknis)
Gelteklės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 10.00 g (malto arbat. š)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse - padažui)
Kakava: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.

2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite stambiais kubeliais supjaustytas morkas, saliero šaknį ir geltekles, svogūno griežinėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, česnako milteliais.

3. Paruošti padažą: konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įmaišykite šaukštą kakavos ir nukelkite nuo ugnies.

4. Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į molinį kepimo indą, atsargiai išmaišykite, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite pabarsčius kapotais žalumynais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Jautienos ir daržovių troškinys
Receptas: Jautienos ir daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 61
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Jautiena: 400.00 g (minkšta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti, baltieji)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  2. Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
  3. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
  4. Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
  5. Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
  6. Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.  
Suskleisti
Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų