Daugiau straipsnių

Trūksta džiaugsmo? Trys desertai, kuriuos pagaminsite pigiai ir itin greitai, o mėgausitės net kelias dienas

Šaltinis:
Reklama
Turinio kontrolė – užsakovo rankose, redakcija neprisidėjo prie turinio kūrimo

Sakoma, kad mažos saldžios nuodėmės gyvenimą bent trumpam gali padaryti gražesnį, tad, atvėsus orams ir atėjus tamsiai darganai, gabalėlis gardaus deserto gali būti ta džiaugsmo akimirka, kurios tądien it tyčia pristigote. Na, o nemėgstantiems itin išlaidauti siūlome tris gardžių desertų receptus – pasigaminsite greitai, o ingredientai – paprasti ir nebrangūs. O jeigu dar juos pirksite „Iki“ parduotuvėse akcijų metu – nustebsite, kiek nedaug gali kainuoti gausi lėkštė skanumynų!

Deserto gaminimas.

Desertai iš tiesų gali būti nebrangūs ir labai gardūs, tam tereikia skirti truputį savo laiko ir juos pasigaminti namuose – tokiu būdu už nedidelę savikainą jų pagaminsite tiek, kad pasilepinti galės visa šeima ir dar liks kitai dienai ar net kelioms.

„Iš tiesų pasigaminti saldėsių namuose galima labai nebrangiai – „Iki“ parduotuvėse nuolat taikomos įvairiausios akcijos, kurių metu pirkėjai mėgsta įsigyti prekių su nuolaidomis. Negana to, ir pasipildyti virtuvės spinteles negendančiais bakalėjos produktais, pavyzdžiui, riešutų sviestu, sutirštintu pienu, cukrumi, riešutais, medumi, sausainiais. Džiugu tai, kad „Iki“ parduotuvėse TOP akcijų, savaitgalio pasiūlymų ar teminių savaičių metu tikrai rasite saldėsiams gaminti tinkamų produktų su nuolaidomis“, – sako Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė.

Ji primena, kad jeigu pasilepinti norisi, tačiau it tyčia visiškai nekyla rankos gaminti, kasdien nuo 20 val. iki parduotuvės darbo pabaigos „Pagaminta IKI“ sveriamiems kulinarijos bei konditerijos gaminiams, šviežiai duonai ir bandelėms taikoma 50% nuolaida, tad po darbų pasilepinti saldėsiu galite už išties patrauklią kainą.

Na, o nusprendusiems gaminti siūlome išbandyti šiuos trijų desertų receptus – nesudėtingi, greitai pagaminami ir nebrangūs, tad būtinai pasmaližiaukite bei pavaišinkite artimuosius!

Riešutų sviesto sausainiai

Shutterstock nuotr./Riešutų sviesto sausainiai
Shutterstock nuotr./Riešutų sviesto sausainiai

Ingredientai:

  • Sviestas: 120 g kambario temperatūros
  • Riešutų sviestas: 250 g glotnaus, kambario temperatūros
  • Cukrus: 100 g
  • Rudasis cukrus: 95 g
  • Kiaušiniai: 1 vnt. didelis
  • Miltai: 250 g
  • Druska: 0,25 arbat. š.
  • Kepimo milteliai: 0,25 arbat. š.

Gaminame:

Iki purumo išsukite sviestą, tuomet sudėkite riešutų sviestą ir išsukite, kol gerai susimaišys. Suberkite abiejų rūšių cukrų ir vėl gerai išsukite, kol masė taps vientisa. Įmuškite kiaušinį, vėl maišykite iki vientisumo.

Kitame dubenyje sumaišykite visus sausuosius ingredientus: miltus, druską, kepimo miltelius. Suberkite sausuosius ingredientus į sviesto-cukraus masę ir pasukite tik tiek, kad susimaišytų. Masė bus lipni ir trupanti – taip ir turi būti.

Padalinkite gautą masę į dvi dalis ir iš kiekvienos suridenkite nestorą ritinį. Kiekvieną jų suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldymo kamerą 30 min.

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros, dvi skardas išklokite kepimo popieriumi. Išimkite iš šaldymo kameros tešlos ritinius, išvyniokite ir aštriu peiliu pjaustykite 6–8 mm storio riekelėmis. Dirbkite greitai, nes tešla turi išlaikyti kietumą, kol jūs ją pjaustote (kitaip ims byrėti).

Dėkite sausainius į skardas, galite kiek suploti viršų šakute, padarydami gražų raštą, ir kiškite skardas į įkaitusią orkaitę. Kepkite 10–12 min., kol krašteliai taps švelniai rusvi. Leiskite atvėsti ir skanaukite!

Morkų keksiukai

Shutterstock nuotr./Carrot cupcakes
Shutterstock nuotr./Carrot cupcakes

Ingredientai:

  • Morkos: 150 g tarkuotų
  • Pistacijos: 100 g nesūdytų gliaudytų
  • Rudasis: cukrus 100 g
  • Aliejus: 120 ml
  • Miltai: 200 g
  • Kepimo milteliai: 1 arbat. š.
  • Kiaušiniai: 2 vnt.
  • Druska: 1 žiupsnelis

Gaminame:

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Maišytuve suplakite kiaušinius su cukrumi ir aliejumi, kol masė taps balsva.

Tuomet suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite ir sudėkite morkas bei pistacijas.

Viską gerai išmaišykite ir dėkite į keksiukų kepimo formeles. Kepkite apie 20 minučių.

Kavos tinginys

123RF.com nuotr./Tinginys
123RF.com nuotr./Tinginys

Ingredientai:

  • Sausainiai: 500 g trapių avižinių
  • Anakardžių riešutai: 100 g (gali būti ir kitokie)
  • Sviestas: 250 g
  • Kondensuotas pienas: 1 indelis
  • Kava: 2 valg. š. tirpios

Gaminame:

Sutrupinkite sausainius. Anakardžius šiek tiek paskrudinkite ir susmulkinkite peiliu.

Sutirštintą (kondensuotą) pieną sumaišykite su kava. Galite pirkti ir jau paruoštą sutirštintą pieną su kava.

Sviestą ištirpinkite (tik neužvirinkite!). Sumaišykite su sutirštintu pienu. Į šią masę suberkite sausainių trupinius ir smulkintus riešutus, gerai išmaišykite.

Suformuokite ritinėlį ir susukite į maistinę plėvelę. Gerai suspauskite ir pastatykite nakčiai į šaldytuvą. Pagaminsite per 30 min., neskaičiuojant šaldymo laiko!