Ingredientai:
- 5–6 obuoliai, nulupti, be sėklų, supjaustyti kubeliais ar griežinėliais;
- 2–3 valg. šaukšt. vandens;
- 1 valg. šaukšt. obuolių sidro acto;
- 1 arbat. šaukšt. cinamono;
- žiupsnis malto imbiero;
- žiupsnis muskato;
- žiupsnis druskos.
Gaminimas:
1. Nedideliame prikaistuvyje sumaišykite obuolius, cukrų, vandenį, actą, užkaiskite ir pavirkite ant nedidelės kaitros apie 10–15 min, t. y. kol obuoliai suminkštės, bet dar nesukris. Nepamirškite maišyti, kad neimtų svilti.
2. Prieš pat baigiant virti suberkite prieskonius ir darsyk gerai išmaišykite. Nukaiskite.
3. Obuolius galite tiekti šiltus prie košių, su jogurtu, blynais, prie paukštienos… O uždarame inde šaldytuve jie išbus geri iki 4 dienų, prieš patiekiant juos galite lengvai pašildyti.