Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trupininis obuolių pyragas su plikytu kremu: skanesnio nesate ragavę!

Kvepiantis ir pasakiškai drėgnas obuolių pyragas. Darbo šiek tiek bus, bet rezultatas – super!
Trupininis obuolių pyragas
Trupininis obuolių pyragas / Shutterstock nuotr.

Ingredientai:

  • 8 vidutinių obuolių
  • 200 g speltų miltų
  • 180 g avižinių miltų
  • 250 ml pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 šaukšto medaus (jei obuoliai rūgštesni, galima ir daugiau)
  • 1 šaukšto kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

Trupiniams:

  • 120 g avižinių dribsnių
  • 50 g razinų

Kremui:

  • 250 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 1 šaukštelio krakmolo
  • 2 šaukštelio vanilinio cukraus

Gaminimas:

  1. Avižinius dribsnius ir razinas užpilti vandeniu, kad šiek tiek apsemtų ir palikti išbrinkti.
  2. Kiaušinius išplakti su pienu ir vaniliniu cukrumi, sumaišyti su tirpintu kokosų aliejumi, medumi.
  3. Viską supilti į persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir išmaišyti.
  4. Į masę sudėti nuluptus, supjaustytus obuolius ir išmaišyti.
  5. Kremui skirtus produktus išplakti kartu ir pakaitinti, kol sutirštės (kaitinti ant silpnos ugnies vis maišant).
  6. Į kepimo formą sudėti obuolių masę, supilti kremą ir ant viršaus sudėti paruoštus avižinius dribsnius.
  7. Kepti 180 °C orkaitėje, apie 1 val.

Skanaus!

Daugiau receptų rasite derlingas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?