Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Truputis vasaros: naminis barbekiu padažas ir vištienos iešmeliai

Kai vėsų ir drėgną rudenį norisi šiek tiek vasaros, ją susikurti galima ir virtuvėje. Kaip tai padaryti, pataria vištienos „Kekava” ambasadorė, tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė Kristina Pišniukaitė.
Barbekiu vištienos iešmeliai
Barbekiu vištienos iešmeliai / Recepto autorės nuotr.

„Vasara daugeliui asocijuojasi su ant iešmo kepta mėsa. Ją išsikepti ne ką mažiau skaniai galima ir namie. Aš, kai jaučiuosi pasiilgusi šiltojo sezono, gaminuosi BBQ vištienos iešmelius – greita ir labai skanu. Tinka bet kokiai progai – ir šeimos vakarienei, ir vakarėlio stalui kaip užkandis. O viskas ko reikia – tai kokybiška vištiena ir naminis barbekiu padažas”, – pasakoja Kristina.

Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė

Pasak Kristinos, tokie iešmeliai nėra labai neįprastas patiekalas, tačiau dažnas daro vieną esminę klaidą juos gamindamas – renkasi padažą iš parduotuvės vietoje to, kad gamintųsi pats.

„Stengiuosi nepirkti paruoštų padažų parduotuvėje. Man labiau patinka juos gaminti pačiai, nes žinau, kad nepridėsiu papildomos chemijos, o skonis bus dar geresnis. Kartais atrodo, kad pagaminti padažą gali tik kulinarijos profesionalai, ir tai yra klaidingas požiūris. Padažai – nieko mistiško ir neįmanomo, o gaminimo rezultatą jie pagerina dešimteriopai”, – sako Kristina.

Pasak receptų autorės, gamindami padažą patys galite būti tikri, kad šis – kur kas sveikesnis, mat patys maišote visus ingredientus ir sprendžiate, kokie prieskoniai kokį skonį nulems. Greta to pasirinkę sveiką, be antibiotikų augintą vištieną, turėsite skanius, vasara dvelkiančius vištienos iešmelius.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė dalijasi barbekiu vištienos iešmelių receptu:

8 iešmeliams reikės:

  • 2 „Kekava” vištienos filė
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 8 medinių iešmelių
  • Saujelės petražolių
  • Saujelės žemės riešutų

Prieskonių mišiniui reikės:

  • 1 a. š. rudojo cukraus
  • ½ a. š. rūkytos paprikos miltelių
  • ½ a. š. druskos
  • ½ a. š. česnako miltelių
  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

Padažui reikės:

  • 3 v. š. pomidorų padažo
  • 1 v. š. baltojo vyno acto
  • 1 a. š. dižono garstyčių
  • Šlakelio vorčesterio padažo
  • 1 a. š. paruošto prieskonių mišinio

Gaminame:

  1. Medinius iešmelius 30 minučių išmirkome vandenyje.
  2. Sumaišome visus prieskonius. 1 a. š. atidedame padažui.
  3. Paruošiame BBQ padažą. Visus ingredientus sudedame į keptuvę, maišome ir kaitiname kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
  4. Vištieną supjaustome kubeliais ir įtriname prieskonių mišiniu.
  5. Vištienos gabalėlius suveriame ant iešmelių.
  6. Iešmelius sudedame į orkaitę taip, kad jie nesiliestų vienas su kitu.
  7. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 15 minučių, kepimo viduryje apverčiame.
  8. Aptepame iešmelius BBQ padažu ir kepame dar kelias minutes.
  9. Patiekiame pabarstę smulkintomis petražolėmis ir kapotais žemės riešutais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos