Trys idėjos pavakariams: saldus sumuštinis ir dvejos skirtingos salotos

Po pietų apsnūdote ir jaučiate, kad nebesulauksite vakarienės? Pats metas pavakariams.
Banano ir riešutų sviesto sumuštinis
Banano ir riešutų sviesto sumuštinis / Shutterstock nuotr.

Šie trys paprasti ir skanūs patiekalai patiks bet kokio amžiaus valgytojams. Be to, daugelio ingredientų tikrai rasite savo namuose ar šalia biuro esančioje parduotuvėje.

Shutterstock nuotr./Šiltos ryžių ir daržovių salotos (asociatyvinė nuotr.)
Shutterstock nuotr./Šiltos ryžių ir daržovių salotos (asociatyvinė nuotr.)

Šiltos ryžių ir daržovių salotos

Reikės:

  • 1/2 puodelio virtų rudųjų ryžių (galima ir paprastų);
  • 1/2 agurko, supjaustyto griežinėliais;
  • 1/2 raudonosios paprikos, supjaustytos kubeliais;
  • 1/4 puodelio konservuotų kukurūzų (arba šaldytų);
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus;
  • Druskos, pipirų pagal skonį;
  • Šviežių petražolių ar bazilikų.

Paruošimas:

  1. Į dubenį sudėkite virtus ryžius ir šviežias daržoves.
  2. Pabarstykite druska ir pipirais, užpilkite alyvuogių aliejumi.
  3. Sumaišykite ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Banano ir riešutų sviesto sumuštinis

Ingredientai:

  • 1 pilno grūdo duonos riekė;
  • 1/2 bananas, supjaustytas griežinėliais;
  • 1 šaukštas riešutų sviesto (pvz., žemės riešutų arba migdolų);
  • Šiek tiek cinamono (pagal skonį).

Paruošimas:

  1. Duonos riekę užtepkite riešutų sviestu.
  2. Ant viršaus dėkite banano griežinėlius ir pabarstykite cinamonu.
  3. Galima uždėti dar vieną duonos riekę, bet nebūtina.

Vietoje duonos, batono, galima naudoti ir mėgstamų grūdų traputį.

Shutterstock nuotr./Mocarelos ir šviežių pomidorų salotos
Shutterstock nuotr./Mocarelos ir šviežių pomidorų salotos

Paprastos pomidorų ir mocarelos salotos

Ingredientai:

  • 1-2 pomidorai, supjaustyti griežinėliais;
  • 1/4 puodelis mocarelos sūrio, supjaustyto kubeliais;
  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
  • Druska, pipirai pagal skonį;
  • Švieži bazilikų lapeliai.

Paruošimas:

  1. Ant lėkštės išdėliokite pomidorų griežinėlius.
  2. Ant jų dėkite mocarelos kubelius.
  3. Pabarstykite druska ir pipirais, užpilkite alyvuogių aliejumi.
  4. Papuoškite bazilikų lapeliais ir patiekite.

Šie patiekalai greitai pagaminami, skanūs ir užtikrina puikią savijautą. Jei nė vienas jų nesudomino, štai dar keletas idėjų.

Skandinavijos įkvėptas sumuštinis
Receptas: Skandinaviškas „Smørrebrød“ sumuštinis su varškės užtepėle ir rūkytu šamu
1 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 st. (marinatui)
Rudasis cukrus: 1.50 valg. š. (marinatui)
Obuolių actas: 4.00 valg. š. (marinatui)
Kopūstai: 100.00 g
Kreminė varškė: 100.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės (sutrinta)
Duona: 2.00 riekės (geriausia, keptos su raugu)
Šamas: 50.00 g (karštai rūkytos filė)
Kaip gaminti
  • Pirmiausiai pasiruoškite marinatą: sumaišykite stiklinę vandens, 1,5 šaukšto rudojo nerafinuoto cukranendrių cukraus ir 4 šaukštus obuolių acto, kol cukrus visiškai ištirps. Marinatu užpilkite plonai pjaustytą kopūstą bei šalotinį svogūną. Palikite pastovėti bent 30 minučių.
  • Tuomet pasiruoškite užtepėlę: 60 g varškės ir 60 g kreminio ožkų pieno sūrio sumaišykite su 1 traiškyta česnako skiltele.
  • Šį užtepą paskirstykite ant 2 riekių „Sourdough“ ruginės duonos. Ant viršaus dėliokite 50 g karštai rūkytos šamo filė.
  • Papuoškite marinuotu kopūstu, marinuoto svogūno griežinėliais, kaparėliais ir šviežiais krapais.
Suskleisti
Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais
Receptas: Skandinaviškos salotos su ruginės duonos skrebučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.20 kg (nedidelių)
Duona: 3.00 riekės (ruginės, supjaustytos į 2-3 cm gabaliukus)
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Ančiuviai: 5.00 vnt. (konservuoti aliejuje)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Actas: 0.50 valg. š. (raudonojo acto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Prieskoniniai žalumynai: 80.00 g (mėgstamų)
Ridikėliai: 50.00 g (supjaustytų)
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (keptos, be odos)
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180-200 °C laipsnių temperatūros. Kubeliais pjaustytą duoną dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite apie 15 minučių, vidury kepimo apversdami.

2. Virkite bulves dideliame pasūdyto verdančio vandens puode 20 minučių, kol jos suminkštės.

3. Pusę krapų, visus ančiuvius, alyvuogių aliejų, actą ir česnaką su dviem šaukštais vandens sutrinkite iki padažui tinkamos konsistencijos.

4. Dar šiltas, nusausintas ir per pusę perpjautas bulves dėkite į dubenį kartu su žalėsiais, plonai pjaustytais ridikėliais ir plėšyta vištiena. Supilkite padažą, gerai išmaišykite. Sudėkite ruginės duonos skrebučius, tada atsargiai įmaišykite į likusius supjaustytus krapus.

Suskleisti
Šiltos šviežių bulvių ir lęšių salotos
Receptas: Šiltos šviežių bulvyčių ir lęšių salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 10.00 vnt. (mažų šviežių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (4 šaukštai padažui ir 1 bulvytėms kepti)
Druska: 2.00 žiupsnelis (padažui ir salotoms)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (padažui ir salotoms)
Lęšiai: 1.00 st. (žaliųjų)
Kopūstai: 4.00 vnt. (lapai Savojos; tinka ir kiti žalumynai - špinatai, rukola ar pan.)
Ridikėliai: 1.00 sauja
Krapai: 1.00 vnt. (ryšelis)
Baltojo vyno actas: 1.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulvytes pjauname perpus, sumaišome su aliejumi, druska ir pipirais. Paskleidžiame jas ant kepimo popieriumi išklotos skardos taip, kad tarpusavyje per daug nesiliestų. Kepame iki 200 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (geriausia – su vėjelio funkcija) apie 30 minučių, kol bulvytės iškepa ir gražiai apskrunda.

2. Išverdame lęšius – tik labai svarbu jų nepervirti, geriausia verdant ragauti ir nukošti, kai bus išvirę, bet dar šiek tiek kietesni.

3. Supjaustome kopūstą, ridikėlius, susmulkiname krapus.

4. Indelyje sumaišome visus padažo ingredientus.

5. Dubenyje sumaišome keptas bulvytes, virtus lęšius, daržoves ir padažą.

Suskleisti
Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu
Receptas: Sumuštinis su lašiša ir kiaušiniu
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Juoda duona: 100.00 g (bemielės ruginės)
Lašiša: 100.00 g (sūdytos)
Lydytas sūrelis: 2.00 valg. š. (lieso)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Sezamo sėklos: 2.00 žiupsnelis
Špinatai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Išvirkite kiaušinius, juos supjaustykite griežinėliais.

2. Ant juodos duonos tepkite lydytą sūrelį, sudėkite pjaustytą lašišą ir kiaušinius. Ant viršaus dėkite špinatų lapus ir pabarstykite sezamų sėklomis.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„Lidl Lietuva“ septintus metus iš eilės pripažinta geriausiu darbdaviu Lietuvoje ir Europoje
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai