Kiekis: 2 porcijos
Kalorijos: 120 kcal
Paruošimo laikas: 20 min.
Ingredientai:
- Šviežias tunas – 400 g
- Vapeur garuose ruoštos baltosios pupelės, 425 ml, 1 skardinė
- Pomidorai – 1 vnt.
- Svogūnas – 1 vnt.
- Salierų stiebai – 1 stiebas
- Citrina – 1 vnt.
- Padažas „Pesto“ (geriau naminis) – 2 šaukštai
- Bazilikai – 3 šakelės
- Druska – pagal skonį
- Pipirai – pagal skonį
Paruošimo būdas
- Pašildykite pupeles sausoje keptuvėje, paskui padalykite jas į dvi dalis: vieną dalį susmulkinkite trintuvu ir sumaišykite su 1 šaukštu pesto padažo. Paskui viską sumaišykite su likusiomis pupelėmis, pridėkite smulkiai kapoto baziliko.
- Tuno filė pabarstykite druska ir pipirais, apkepkite jį iš abiejų pusių po 2-3min.
- Iškeptą filė įšdėliokite lėkštėje šalia garnyro, užpilkite ant filė pesto padažo ir papuoškite citrinos skiltelėmis.
Rekomendacijos:
Tuno filė galima pakeisti bet kokios baltos žuvies filė.