Tunu įdarytas avokadas: paprasta, pigu ir greita

Pasibaigus vasaros atostogoms ir įsisukus į rudenišką rutiną, į saulėtus kraštus bent jau mintimis ir skonių pojūčiais gali lengvai nukelti maistas. Kai norisi sotaus, spalvingo ir lengvai bei pigiai paruošiamo egzotiško maisto, dažnu pasirinkimu tampa avokadas, kuris – viena dažniausių meksikietiškų patiekalų sudedamųjų dalių.
Avokadai
Avokadai / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Avokadai Gvakamolė

Prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai dalinamais autentiškos gvakamolės receptu.

Autentiška gvakamolė, tiksianti prie visko

Porcijos: 6

Gaminimo laikas: 10 min.

Reikės:

  • 3 prinokusių avokadų;
  • 1 žaliosios citrinos;
  • 1 raudonojo svogūno;
  • 2 čili pipirų (mažiau, jeigu nemėgstate aštriai)
  • šviežios kalendros;
  • 2 pomidorų;
  • 1 skiltelės česnako, druskos pagal skonį.

Gaminame:

  1. Raudonąjį svogūną, kalendrą, čili pipirus susmulkinkite, pomidorus supjaustykite kubeliais.
  2. Avokadus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sudėkite į didelį dubenį. Sutrinkite iki tyrės, tačiau skanu palikti ir stambesnių gabalėlių. Įpilkite šviežiai spaustų citrinos sulčių ir išmaišykite.
  3. Sudėkite svogūnus, aitriąsias paprikas, išspaustą česnaką, pomidorus ir susmulkintą kalendrą. Pagal skonį pagardinkite druska ir gerai išmaišykite. Patiekite su tortilijomis, kukurūzų traškučiais arba kitu mėgstamu meksikietišku patiekalu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų