Turit „pavargusios“ uogienės? Kepkit greitpyragį!

Šiais laikais bepigu kepti įvairiausius skanėstus, nes net sudėtingiausiems ingredientų nesunkiai rasim. Visai kitos galimybės buvo prieš kelis dešimtmečius, kai karaliavo nepriteklius. Kai kas gal dar pamena pyragą, vadintą „greitpyragiu“, kuriam būdavo naudojamas kefyras bei tamsi uogienė. Galbūt verta išsikepti ir įvertinti, kaip jums jo skonis šiandien?
Pyragas
Juodasis pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 3 kiaušiniai;
  • 200 g sviesto, lydyto arba 1 st. bekvapio aliejus;
  • 2 st. cukraus;
  • 1 st. uogienė (tinka bet kokių tamsesnių uogų, geriau saldžiarūgštė);
  • 2 st. kefyro;
  • 1 arbat. šaukšt. sodos;
  • 4 st. miltų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. cinamono;
  • žiupsnis maltų gvazdikėlių.

Gaminimas:

1. Dideliame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi, tada supilkite aliejų ar lydytą sviestą, išmaišykite.

2. Sukrėskite uogienę, suberkite prieskonius. Supilkite kefyrą, sumaišytą su soda, ir visą laiką maišant suberkite miltus.

3. Paruoštą tešlą supilkite į nemažą skardą ir dėkite į iki 170 °C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 40–60 min. (pyragas bus iškepęs, kai, įkišus ir ištraukus medinį pagaliuką, jis nebus aplipęs tešla).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos