Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias Odetos turkiškas ėrienos kebabas: tikrai neatsispirsite šiam patiekalui

Šį patiekalą pagaminsite išties greitai – per 35 minutes, todėl jeigu pasiilgote egzotiškų skonių, būtinai išbandykite.
Ėrienos kebabai
Ėrienos kebabai / O.Kudopčenkienės nuotr.

Nuo ko pradėti?

Gamino ir patarė tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė ODETA KUDOPČENKIENĖ.

Reikės:

  • 500 g avienos arba jautienos faršo,
  • 1 arbat. š. druskos,
  • 2 arbat. š. žagrenio,
  • 2 arbat. š. raudonųjų aitriųjų paprikų dribsnių,
  • 1 arbat. š. rūkytos paprikos,
  • 1 valg. š. imbiero pastos,
  • 1 arbat. š. maltų juodųjų pipirų,
  • 2 arbat. š. kmynų,
  • 1 žiupsnelio cinamono,
  • 1/2 susmulkinto svogūno,
  • 3 valg. š. jogurto,
  • 2-3 valg. š. pjaustytų petražolių.

Kaip gaminti:

1. Į faršą sudėkite visus produktus ir labai gerai sumaišykite. Geriausia tai padaryti sudėjus visus ingredientus į dubenį ir su elektriniu trintuvu sutrynus iki vientisos masės.

2. Šią masę palaikykite šaldytuve per naktį.

3. Medinius iešmelius išminkykite vandenyje (galite naudoti ir metalinius) ir ant iešmelių lipinkite faršo masę. Man išėjo 6 pailgi kebabai.

4. Kepti galite tiek grilyje, tiek keptuvėje ar orkaitėje. Aš kepiau orkaitėje 180-200 ⁰C apie 15–20 min., prieš tai pašlaksčiusi aliejumi.

5. Tiekti galite su plokščia duonele, salotomis. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?