„Keptos, virtos, orkaitėje kaitintos, žarintos ant laužo arba kepsninėje. Visomis įmanomomis formomis. Iš tiesų, bulvės yra tai, ką mes su šeima valgome kasdien. Jeigu ne pietums, tai vakarienei“, – pasakoja Marius.
Ūkininko teigimu, vasarą kone ištisas paras leidžiant laukuose, dėmesio šeimai stygių atpirkti privalu žiemą. Tuo metu Marius daugiau negu žmona šeimininkauja virtuvėje. Ne vien todėl, kad turi daug laiko, bet dar ir mėgaujasi maisto gausiai šeimynai ruošimu.
„Dėl visiems puikiai suprantamų priežasčių šią žiemą daugiau būname namuose, todėl ir su maistu eksperimentuoju daugiau. Prieš kurį laiką supratau, kad tradicinis mano mėgiamų bulvinių blynų paruošimas nusibodo. Internete ieškojau variacijų, kurios bulviniams blynams suteiktų daugiau šarmo.
Kas ieško, tas randa – aptikau bulvinių blynų su lašiša ir varškės užtepėle receptą. Fantastika! Kitaip ir nebegaminu. Kartais kepdamas užsižiūriu į telefono ekraną ir pasvilinu, bet kuo labiau paskrudę, tuo man jie skanesni ir traškesni. Nespėju iš keptuvės traukti – tik paruošiu naują partiją, susikrauna priedus šeimos nariai ir išsinešioja kas kur“, – tikina Marius.
Mariaus bulviniai blynai su lašiša ir varškės užtepėle
Ingredientai:
- 4 didelės bulvės
- 4 valg. š. miltų
- 200 g lašišos
- 1 kiaušinis
- 1 nedidelis svogūnas
- druskos ir pipirų pagal skonį
- aliejaus kepimui
- svogūno laiškų (dekoracija, kuri pagyvina skonį)
Varškės užtepėlei:
- 200 g liesos varškės (0,5 proc.)
- 2 arb. š. grietinės
- krapų saujelė
- druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimas:
- Nuskutame ir nuplauname bulves. Sutarkuojame stambia tarka. Gerai nusausiname.
- Tarkius išmaišome su miltais, kiaušiniu, smulkiai pjaustytu svogūnu bei prieskoniais.
- Formuojame nedidelius blynus, dedame į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Pakepę vieną pusę, apverčiame, kad apskrustų ir kita.
- Kol kepa blynai, ruošiame varškės užtepėlę. Sumaišome dubenyje varškę su grietine, krapais ir prieskoniais.
- Susipjaustome lašišą ir svogūnų laiškus.
- Ant iškepusio blyno statome bokštą. Dedame šaukštą varškės užtepėlės, o ant jos – gabalėlį lašišos. Papuošiame blyną svogūnų laiškų gabaliukais.
Skanaus!
15min skaitytojo Mariaus receptas dalyvauja blynų kepėjams skirtame konkurse. Jame laimę išbandyti gali kiekvienas iš jūsų.
Savo blynų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki vasario 15 d., o trims laimėtojams atiteks prekybos tinklo „Norfa“ įsteigtas prizas – „Piemenėlio“ pieno produktų rinkinys. Galėsite ir blynus maišyti bei gardinti, ir šiaip skanauti.