Ingredientai:
- 2 burokėliai (galite išvirti juos patys arba pirkti jau išvirtus);
- 3 bulvės;
- 3 morkos;
- 1 didelis svogūnas;
- 3-4 rauginti ar marinuoti agurkai;
- keli šaukštai konservuotų ar šaldytų žaliųjų žirnelių;
- 4–5 valg. šaukšt. majonezo;
- 1 valg. šaukšt. obuolių ar baltojo vyno acto;
- šviežių krapų, sukapotų;
- šviežių petražolių, sukapotų;
- druskos;
- aliejaus;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Jei neturite pirktinių virtų burokėlių, išvirkite juos patys, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Morkas ir bulves taip pat išvirkite, nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
3. Svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite su aliejumi, kol suminkštės, o tada atvėsinkite. Galite naudoti ir nekepintus svogūnus, tačiau mišrainėje jie gali gana stipriai dominuoti, pakepinti – žymiai švelnesni.
4. Agurkėlius supjaustykite kubeliais.
5. Jei naudojate šaldytus žirnelius, juos porą minučių pavirkite, o tada perliekite šaltu vandeniu, kad išsaugotų spalvą, bei nusausinkite.
6. Į didelį dubenį, kuriame maišysite mišrainę, suberkite visas daržoves, atsargiai, kad nesumaigytumėte, tačiau kruopščiai išmaišykite. Dėkite majonezo, įpilkite truputį acto, berkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų ir gerai išmaišykite. Galiausiai pagardinkite mišrainę kapotomis žolelėmis ir ragaukite.