Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Angelų“ tortas baltoms žiemos šventėms: receptas tiks ir keksiukams

Baltasis tortas, dar gerai žinomas kaip „angel food cake“, ypatingas ne tik savo švelniu skoniu, bet ir tuo, kad jo receptas gali lengvai transformuotis į keksiukų. Garantuojame, kad ant šventinio stalo tokio torto ar keksiukų neliks kaip mat – lengva tekstūra skrandžio neapkraus, tad svečiai drąsiai ryšis kartoti dar kartą, o gal net ir daugiau.
Tortas
Tortas / Asmeninio albumo nuotr.

Jeigu ryžtatės iš šio recepto gaminti keksiukus, jų išeis 24. Taip pat su šiuo biskvito pagrindu galite eksperimentuoti – į tortą dėti skirtingus vaisius ar uogas, tokiu būdu tortą padarydami unikalų.

Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas

Paruošimo laikas: 4–5 valandos
Reikės:

  • 5 kiaušinių baltymų;
  • 240 g (2 puodelių) miltų;
  • 1/8 šaukštelio druskos;
  • 300 g (1,5 puodelių) cukraus;
  • 170 g kambario temperatūros „Piemenėlio Excellence“ sviesto;
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių;
  • 2 šaukštelių vanilinio cukraus;
  • 1/4 šaukštelio migdolų ekstrakto;
  • 190 ml (3/4 puodelio) „Piemenėlio Excellence“ pieno,
  • 700 ml riebios „Piemenėlio Excellence“ grietinėlės,
  • 2 didelių šaukštų miltelinio cukraus;
  • Vaisių/uogų papuošimui.
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas
Asmeninio albumo nuotr./„Angelų“ tortas

Paruošimo būdas:

  1. Įkaitinti orkaitę iki 175°C;
  2. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius;
  3. Kitame dubenyje suplakti sviestą, cukrų, vanilinį cukrų ir migdolų ekstraktą. Po vieną, į masę įplakti kiaušinių baltymus;
  4. Iš lėto įpilti sausus ingredientus ir pieną, viską gerai išmaišyti;
  5. Tešlą supilti į sviestiniu popieriumi išklotą 26 cm skersmens skardą. Biskvitą kepti 35–45 minučių (jei darote keksiukus, kepti apie 25 minutes). Palikti atvėsti kambario temperatūroje.;
  6. Pagaminti kremą – išplakti grietinėlę iki standžių putų ir sumaišyti su milteliniu cukrumi;
  7. Atšalusį biskvitą padalinti į 3-4 dalis, tarpuose tepti kremą (čia į vidų galima dėti ir vaisių);
  8. Papuošti tortą uogomis arba vaisiais.
  9. Skanaus! – Barbora.

Dėkojame Barborai už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio Excellence“ prizų!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs