Prisipažįsta esanti makaronų gerbėja, juos gali paruošti su įvairiausiais pagardais. Tie, kas ragavo jos aitriųjų paprikų troškinio, tikina, kad gardesnio nerasi. Tačiau kasdien Urtė stengiasi maitintis sveikiau. Na, o kai nori save pamaloninti, užsuka į kavinukę kavos ir pyragaičio.
„Patinka ritualai. Ir namuose kuriu idilišką, labiausiai patinkantį pasaulį“, – prisipažįsta vis naujų savo gyvenimo spalvų atrandanti atlikėja.
Trinta daržovių sriuba
Ingredientai:
- 2–3 mažesnės bulvės;
- ½ nedidelio svogūno;
- 1 skiltelė česnako;
- 1 didesnė morka;
- 700 ml mėsos sultinio;
- druskos;
- Kajeno paprikos;
- šafrano.
Gaminimas:
„Dabar, kai lauke vėsu, ši sriuba labai maloniai šildo. Ją išvirti pavyks kiekvienam“, – tikina Urtė. Daržoves ji supjausto ir lengvai be riebalų apkepa. Paskui užpila sultiniu ir uždengusi dangčiu palieka pavirti.
Suminkštėjusias daržoves sutrina iki vientisos tyrės. Pasūdo, pagardina Kajeno paprika su šafranu. Šilta vakarienė paruošta.