Urtė Šilagalytė dalijasi mėgstamos sriubos receptu: gamindama atsipalaiduoju

Atlikėjai Urtei Šilagalytei patinka ruošti maistą ir vaišinti kitus. Kartais šeima pas ją savaitgalį renkasi vėlyvų pusryčių. „Gamindama atsipalaiduoju. Ypač mėgstu šeimininkauti neskubėdama, – atskleidžia. – Todėl po intensyvios dienos smagu ir sau ką nors pasiruošti vakarienei – kad ir sriubos išsivirti.“
Urtė Šilagalytė ir jos mėgstama sriuba
Urtė Šilagalytė ir jos mėgstama sriuba / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Prisipažįsta esanti makaronų gerbėja, juos gali paruošti su įvairiausiais pagardais. Tie, kas ragavo jos aitriųjų paprikų troškinio, tikina, kad gardesnio nerasi. Tačiau kasdien Urtė stengiasi maitintis sveikiau. Na, o kai nori save pamaloninti, užsuka į kavinukę kavos ir pyragaičio.

„Patinka ritualai. Ir namuose kuriu idilišką, labiausiai patinkantį pasaulį“, – prisipažįsta vis naujų savo gyvenimo spalvų atrandanti atlikėja.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Urtė Šilagalytė
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Urtė Šilagalytė

Trinta daržovių sriuba

Ingredientai:

  • 2–3 mažesnės bulvės;
  • ½ nedidelio svogūno;
  • 1 skiltelė česnako;
  • 1 didesnė morka;
  • 700 ml mėsos sultinio;
  • druskos;
  • Kajeno paprikos;
  • šafrano.

Gaminimas:

„Dabar, kai lauke vėsu, ši sriuba labai maloniai šildo. Ją išvirti pavyks kiekvienam“, – tikina Urtė. Daržoves ji supjausto ir lengvai be riebalų apkepa. Paskui užpila sultiniu ir uždengusi dangčiu palieka pavirti.

Suminkštėjusias daržoves sutrina iki vientisos tyrės. Pasūdo, pagardina Kajeno paprika su šafranu. Šilta vakarienė paruošta.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Urtės Šilagalytės mėgstama sriuba
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Urtės Šilagalytės mėgstama sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis