Užburiančiame Pažaislyje – sveiko maisto ir muzikos renginys

Kai kurie maistui skirti renginiai jau tampa ilgamete tradicija. Vienas jų – Sveiko maisto šventė – sekmadienį, rugsėjo 24-ąją, kvies į Kauną. Ši šventė bus skirta vakarėlių užkandžiams, o lankytojai galės ne tik juos degustuoti, bet ir dalyvauti pokalbių studijoje su mitybos specialistais, atrasti naujovių sveiko maisto mugėje. Šventę vainikuos vakarėlis, pavadintas „Pažaislio dūzgės“
Restoranas „Monte Pacis“
Restoranas „Monte Pacis“ / Robert Dakševič nuotr.

Maistą renginiui jau iš anksto ruošia restoranas „Monte Pacis“, desertu rūpinasi restoranas „Holigans“, veikiantis Vilniuje, o vakaro programą praturtins VAROM! komanda su žmogumi-orkestru vadinamu Sauliumi Petreikiu, rašome renginį pristatančiame pranešime spaudai.

Žmogus-orkestras S.Petreikis teigia, kad kiekvienam koncertui ruošiasi specialiai ir šventės metu žada atlikti kūrinius, kurie išjudintų net didžiausius tinginius. „Pats žodis „vakarėlis“ įpareigoja visą muziką dėlioti taip, kad įvyktų tikras gurmaniškas vakarėlis! O sveikas maistas – tai energija, jeigu jis dar ir skaniai paruoštas – tai ir didžiausias malonumas. Tikiuosi pabūti bendrystėje su sveiko maisto šventės dalyviais“, – apie artėjantį susitikimą Pažaislyje kalba atlikėjas.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Saulius Petreikis
Ryčio Šeškaičio nuotr./Saulius Petreikis

R.Vasiliauskas, restorano „Monte Pacis“ virtuvės šefas žada ne mažesnes staigmenas vakarėlio meniu kompozicijoje: „Žmonės dažnai galvoja, kad sveikas maistas yra beskonis arba neskanus. Taip tikrai nėra. Mūsų komanda šiam vakarėliui rūpestingai paruoš šaltuosius užkandžius ir karštus patiekalus, jie bus ne tik skanūs, bet ir sveiki. Meniu sudarytas iš įvairių salotų, svečius vaišinsime saulėje džiovintų pomidorų humusu su daržovių lazdelėmis, skrudintais riešutais su žolelėmis, Brie sūriu su karamelizuotomis kriaušėmis, augintomis ir marinuotomis daržovėmis, keptais azijietiškais ryžiais su daržovėmis, keptais Portobelo grybais, įdarytais porais ir mėlynuoju sūriu, daržovių tikka massala kariu“.

Organizatorių nuotr./Rokas Vasiliauskas
Organizatorių nuotr./Rokas Vasiliauskas

Restorano „Holigans“ virtuvės komanda vakarėliui ruošia 10 kg sversiantį aviečių-burokėlių šokoladinį veganišką tortą, kuris gaminamas iš ekologiškų anakaržių riešutų, ekologiško kerobo, ekologiško kokoso aliejaus, datulių, ekologiškų lietuviškų burokėlių, jame nėra gliuteno, cukraus, margarino, hidrintų riebalų, skonio stipriklių, sintetinių aromatizatorių, stabilizatorių ir pan. „Kas gali dar labiau derėti, nei avietės, šokolado ir burokėlio trio?“ – intriguoja sveiko maisto šventės konkurso komisijos narys, restorano „Holigans“ virtuvės šefas R.Prasauskas.

Organizatorių nuotr./Ramūnas Prasauskas
Organizatorių nuotr./Ramūnas Prasauskas

Daugiau informacijos ir registracija į sveiko maisto šventę www.sveikuoliai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai