Užburiantis ir netikėtas duetas: burokėlių „lazanija“ ir pyragas su morengu

Atrodytų, daugelis žino, kokia yra lazanija – klasikinė ar vegetariška, ji visada panašios išvaizdos. Tačiau ar kada bandėte burokėlių lazanijos? Ne? Tiesą sakant, ji ir atrodo netikėtai! Tokią pristato ir receptu dalinasi TV laidos „Gardu Gardu“ vedėjas Gian Luca Demarco. O jo kolega konditeris Ali Gadžijevas visus gundo citrininiu pyragu su itališku morengu. Puikus duetas savaitgaliui!
Savaitgalio patiekalų duetas
Savaitgalio patiekalų duetas / TV3 nuotr.

Burokėlių „lazanija“

Ingredientai:

  • 2 vidutinio dydžio bulvės;
  • 3 virti burokėliai;
  • 100 g burokėlių lapelių;
  • 50 g žirnelių ankščių;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių;
  • 3 valg. šaukšt. majonezo;
  • 50 g smulkintų pistacijų;
  • 3 česnako skiltelės;
  • 1 stiklinė baltojo vyno;
  • šlakelis balzaminio acto;
  • ypač tyro alyvuogių aliejaus;
  • pipirų.

Gaminimas:

1. Išvirti gerai nuplautas bulves su odele.

2. Burokėlius supjaustyti riekelėmis ir apkepti ant grilio keptuvės.

3. Į gilią lėkštę įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus, įberti žiupsnelį pipirų, druskos, riekelėmis pjaustyto česnako. Dėti sluoksnį burokėlių, ant jų pilti aliejaus, balzaminio acto, paberti druskos, pipirų, česnako ir taip susluoksniuoti visus burokėlius. Taip darome, kad jie pasimarinuotų.

4. Į įkaitinta keptuvę su alyvuogių aliejumi suberti žirnelių ankštis ir apkepinti. Suberti susmulkintus burokėlių lapus, užpilti vynu ir patroškinti apie 10 min. Pagardinti druska ir pipirais.

5. Išvirtas bulves nulupti ir gerai sutrinti. Sumaišyti su majonezu, garstyčiomis, druska ir pipirais. Masę supilti į konditerinį maišelį su norimu antgaliu.

6. Dabar galima sluoksniuoti burokėlių lazaniją. Į lėkštę dėti burokėlio riekelę, ant jos formuoti šiek tiek bulvių masės ir užberti smulkintų pistacijų. Tokiu būdu padaryti tris sluoksnius. Ant viršaus uždėti žirnelių ankščių su burokėlių lapais, užberti šiek tiek pistacijų ir pagardinti balzamiko actu.

TV3 nuotr. /Burokėlių „lazanija“
TV3 nuotr. /Burokėlių „lazanija“

Citrininis pyragas su itališku morengu

Ingredientai:

trapiai tešlai:

  • 100 g sviesto (kambario temperatūros);
  • 125 g miltų;
  • 50 g cukraus;
  • žiupsnelis druskos.

citrininiam kremui (dar žinomam, kaip lemon curd):

  • 225 g cukraus;
  • 25 g miltų;
  • 3 kiaušiniai;
  • 120 g citrinų tyrės;
  • citrinų žievelės.

itališkam morengui:

  • 100 g cukraus;
  • 50 g vandens;
  • 25 g cukraus.
  • 3 kiaušinių baltymai.

Gaminimas:

1. Tešlai skirtus ingredientus gerai išmaišyti mentele arba maišykle iki vientisos masės ir sudėti į formą biskvitui. Išlyginti. Storis turi būti apie 6-7 mm.

2. Kepti 180°C temperatūroje apie 15 min.

3. Kremui skirtus birius ingredientus sumaišyti inde. Įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti šluotelė. Supilti citrinų tyrę, šiek tiek įtarkuoti citrinų žievelės ir dar permaišyti. Šį kremą supilti į formą ant iškepusio biskvito.

4. Vėl kepti 160°C temperatūroje apie 30 min.

5. Iš 100 g cukraus ir 50 g vandens išvirti sirupą. Jį virti iki 118-120 °C.

6. Baltymus plakti su 25 g cukraus. Plakant baltymus palei dubens kraštą silpna srovele pilti sirupą. Plakti iki labai standžių putų.

7. Išplaktą morengą naudojant konditerinį maišelį su antgaliu ant iškepusio pyrago suformuoti bokštelus. Jais reikia padengti visą paviršių. Jei turite specialų konditerinį degiklį arba ir orkaitėje, įjungus grilio funkciją, morengą galima kiek apdeginti, tik atsargiai, nesudeginkite!

TV3 nuotr. /Citrininis pyragas su itališku morengu
TV3 nuotr. /Citrininis pyragas su itališku morengu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų