Reikės:
- 300 g sorų,
- 300 g grikių miltų,
- 2 valg. š. cukraus,
- 2 kiaušinių,
- 1 valg. š. sviesto,
- 2 st. pieno,
- 15 g sausų mielių,
- 4 valg. š. aliejaus kepimui.
Patiekimui:
- 1 indelio grietinės,
- tirpinto sviesto.
Gaminimas:
Soras nuplauti ir išvirti klampią košę, atvėsinti ir pertrinti per sietelį.
Į puodą supilti pusę stiklinės pieno, įdėti valgomąjį šaukštą sviesto. Pakaitinti iki virimo, suberti stiklinę grikių miltų, gerai išmaišyti ir palikti atvėsti.
Į atvėsusią grikių masę supilti su trupučiu šilto vandens ištirpintas mieles. Išmaišyti ir palikti, kad pakiltų.
Į grikių masę sudėti sorų masę, likusius miltus, su cukrumi išsuktus kiaušinių trynius. Pasūdyti ir supilti likusį pašildytą pieną, gerai išmaišyti ir leisti pakilti.
Kiaušinių baltymus išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į tešlą.
Iškeptus blynus patiekti aplietus tirpintu sviestu, grietinę patiekti atskirai.
Skanaus!
Skaitykite taip pat:
Išmėginkite: Gitanos blynai – burbuliukai
Užgavėnėms – ukrainietiški blynai, kokių dar neragavote
Skaniausi Užgavėnių blynų pagardai – ir smaližiams, ir „rimto“ maisto mėgėjams
Smaližių džiaugsmui: Marytės saldžių blynų bokštelis
Bulviniai Aurelijos sklindžiai su vištiena ir grietinėlės padažu
Purūs varškės vafliai su jogurtiniu padažu
Aurelijos lietinių suktinukai su malta mėsa
Marytės lietiniai su varške „rožytės“