Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užgavėnės ant nosies: 15 klasikinių ir netikėtų blynų receptų

Ar blynų gali būti per daug? Bent jau per Užgavėnes tikrai ne! Ši diena – puiki proga išsikepti mėgstamiausių, o gal atvirkščiai – iki šiol dar neragautų blynų. O gal ir vienokių, ir kitokių? Rinkitės patys, o štai net keliolika pasiūlymų.
Blynai
Blynai / Vida Press nuotr.
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 320
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 180.00 g
Cukrus: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 400.00 ml
Miltai: 350.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (1,5 arbat. š.)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.

2. Supilkite pieną, gerai išmaišykite ir suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.

3. Kepkite čirvinių blynų keptuvėje. Galite patiekti su plakta grietinėle, uogiene arba tiesiog valgyti vienus. Skanaus!

Recepto autorė Viktorija Juciūtė

Suskleisti
Grikių blynai
Receptas: Grikių blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 94
Receptas
Ingredientai
Miltai: 130.00 g (po 65 g kvietinių ir grikių miltų)
Varškė: 225.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (3-4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Soda: 5.00 g
Cukrus: 2.00 valg. š.
Pienas: 120.00 ml
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska ir pienu.

2. Įmaišykite sodą, varškę ir miltų masę.

3. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir dėkite po šaukštą tešlos į keptuvę. Kepkite kiekvieną blyno pusę, kol gražiai paruduos. SKANAUS!

Recepto autorė Jūratė Jankauskienė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Varškės blyneliai
Receptas: Varškės blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 464
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Varškė: 180.00 g (liesa)
Pienas: 100.00 ml
Miltai: 2.00 valg. š.
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi, sudėkite varškę (aš viską plaku blenderiu), druską ir gerai išplakite.
  2. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, supilkite pieną ir dar kartą viską gerai išplakite.
  3. Kepkite įkaitintoje keptuvėje (ne per karštoje, kad nedegtų).
  4. Iškepsite puručius minkštučius blynelius, kuriuos skaniausia valgyti su grietine ir obuolių koše :)

Recepto autorė Birutė Rimkevičienė

Suskleisti
Patys greičiausi blynai
Receptas: Patys greičiausi blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 403
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Pienas: 120.00 ml
Varškė: 200.00 g (pusriebė)
Miltai: 6.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išplakite su paprastu ir vaniliniu cukrumi.

2. Varškę atskirai pertrinkite ir sudėkite į kiaušinius. Gerai išmaišykite.  

3. Supilkite pieną ir vėl išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite iki vientisos masės.

4. Kepkite įkaitintoje keptuvėje aliejuje.

Patiekti galima su grietine, uogiene  ar jogurtu. Skanaus :)

Recepto autorė Rasa Buklytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška.

Suskleisti
Mieliniai močiutės blynai
Receptas: Mieliniai močiutės blynai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 98
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 300.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Mielės: 15.00 g (šviežios)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (1-1,5)
Vanduo: 120.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite šakute, sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu ir labai gerai išmaišykite. Maždaug 20–30 min. padėkite šiltai.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Miltus persijokite į gilų dubenį, sudėkite kiaušinių trynius, supilkite pašildytą pieną, atvėsintą lydytą sviestą, pasūdykite  ir gerai išmaišykite.

3. Sukrėskite suputojusias mieles ir dar kartą išsukite.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą. Dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir 2 val. padėkite į šiltą vietą. Kai tešla pakils dvigubai, o dar geriau – trigubai, galite kepti blynus.

5. Tešlą krėskite šaukštu į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Blynus tiekite karštus su sviesto gabalėliais ar mėgstamomis uogomis.

Suskleisti
Blynai su džiovintais vaisiais
Receptas: Blynai su džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Cukrus: 3.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 st. ((galite rinktis įvairių džiovintų vaisių mišinį))
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Mielės: 20.00 g
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Inde, įstatytame į karšto vandens vonelę, ištrinkite mieles su cukrumi, 1 stikline šilto pieno ir stiklinės miltų. Kildinkite 15 min.

2. Tada supilkite likusį pašildytą pieną, įmaišykite kiaušinių trynius, ištirpintą sviestą, miltus, išplaktus kiaušinių baltymus.

3. Tešlą kildinkite šiltai. Į pakilusią tešlą atsargiai įmaišykite susmulkintus džiovintus vaisius.

4. Blynus kepkite įkaitintame aliejuje ant nedidelės ugnies.

Labai skanu su šaltu pienu arba kakava.

Recepto autorė Viktorija Kairiūkštytė

! Šio recepto nuotrauka nėra autentiška

Suskleisti
Aromatingi blynukai
Receptas: Aromatingi blynukai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 28
Receptas
Ingredientai
Miltai: 6.00 valg. š.
Manai: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 st. (tarkuotos)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Pienas: 1.00 st.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 vnt. (gabaliukas šaknies)
Grietinėlė: 50.00 ml (plakta)
„Santa Maria“ kakavos ir aitriosios paprikos prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinį išplakite su pienu, druska ir cukrumi.

2. Supilkite morkų tyrę, išmaišytą su apelsino sultimis ir smulkintu imbieru. Tuomet maišant pilkite miltų - manų mišinį.

3. Tešlą palaikykite bent 5 min., kad išbrinktų manai ir aliejumi pateptoje keptuvėje kepkite blynus. Patiekite su grietinėle bei aromatingais prieskoniais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Blyneliai su sirupu ir obuoliais
Receptas: Blyneliai su sirupu ir obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.2 / 41
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 125.00 g
Manai: 5.00 valg. š. (4-5)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Obuoliai: 4.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (2-3)
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 125.00 g (sirupui)
Vanduo: 125.00 ml (sirupui)
migdolų esencija keli lašai sirupui 3.00 g
Kaip gaminti

1. Puode užvirkite pieną ir atvėsinkite.

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite manų kruopas, kol švelniai paruduos. Dubenyje sumaišykite pieną, miltus, trynį ir manų kruopas – maišykite, kol neliks gumuliukų. Palikite tešką pusvalandžiui pastovėti. Ji turi būti grietinės tirštumo – jei per tiršta, galite įpilti šiek tiek pieno ar vandens.

3. Pasiruoškite sirupą: užvirkite vandenį, ištirpinkite jame cukrų, įlašinkite migdolų esencijos.

4. Įkaitinkite aliejų ir kepkite nedidelius blynelius, kol gražiai parus.

5. Blynelį dėkite į lėkštę ir apšlakstykite šiltu sirupu. Taip blynelius kraukite vieną ant kito, vis šlakstydami sirupu ir vartydami, kol jie gerai prisigers.

6. Obuolius nulupkite, supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į keptuvę, apibarstykite cukrumi, cinamonu ir vartydami apkepkite. Obuolius tiekite su blyneliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Jogurtiniai blynai
Receptas: Jogurtiniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 109
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 3.00 g (pusė šaukštelio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. tirpintas)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sodą.

2. Kitame inde išplakite jogurtą su kiaušiniais.

3. Palaipsniui maišydama supilkite miltų mišinį. Gerai išmaišiusi, palikite 10-15 minučių pastovėti.

4. Įpilkite tirpintą sviestą, išmaišykite.

5. Dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę ir kepkite. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai mentele apverskite ir dar minutę pakepkite. Kepkite ant labai nedidelės ugnies.

 

Suskleisti
Trintų bulvių blynai su sūriu
Receptas: Trintų bulvių blynai su sūriu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 143
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 3.00 puodelis (virtos, sutrintos)
Mocarelos sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas)
Sūris: 1.00 puodelis (tarkuotas, fermentinis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 35.00 g
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Grietinė: 200.00 g
Žalumynai: 50.00 g
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite virtas ir sutrintas bulves, tarkuotą mocarelos sūrį, tarkuotą fermentinį sūrį, kiaušinį ir miltus.
  2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus. Imkite po šaukštą paruoštos masės, tarp drėgnų delnų suformuokite nedidelius plokščius blynelius. Kepkite įkaitintame aliejuje apie porą minučių iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus.

  3. Iškepusius blynelius išimkite iš keptuvės ir perkelkite ant popieriniu rankšluosčiu ištiestos lėkštės, kad nusausintumėte riebalus.
  4. Tiekite šiltus su grietine ir žalumynais. Skanaus!

Suskleisti
Vaniliniai varškės blyneliai
Receptas: Vaniliniai varškės blyneliai
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 210
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Kefyras: 200.00 ml
Kreminė varškė: 150.00 g
Soda: 1.00 arbat. š. (nubraukto)
Miltai: 1.00 st.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vanilė: 1.00 vnt. (žiupsnelis maltos)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinį įmuškite į dubenį. Supilkite kefyrą, viską gerai suplakite.
  2. Sukrėskite kreminę varškę, suberkite maltą vanilę, pagal skonį įberkite cukraus, druskos. Masę gerai ištrinkite mediniu šaukštu.
  3. Maišydami po šaukštą berkite miltus, išsukite tirštą tešlą. Jeigu ji skystoka, įpilkite dar šiek tiek kefyro.
  4. Pasirinktą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš varškės masės joje suformuokite apvalius blynus.
  5. Šaukite į iki180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol viršus gražiai apskrus.
  6. Ištraukę skardą iš orkaitės, blynelius medine mentele atsargiai apverskite ir vėl šaukite į orkaitę. Kepkite, kol viršus pagels.
  7. Dar šiltus blynus tiekite su mėgstamomis trintomis uogomis.
Suskleisti
Čirviniai blynai
Receptas: Čirviniai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 193
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Miltai: 250.00 g
Sviestas: 60.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (2 - 3)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių baltymus kruopščiai atskirkite nuo trynių.
  2. Sviestą gerai ištrinkite, į jį pamažėle supilkite trynius, pagal skonį įberkite druskos, truputį vanilinio cukraus.
  3. Į tešlą suberkite cukrų, supilkite pieną.
  4. Viską gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite persijotus miltus.
  5. Paruoštą tešlą būtinai bent pusvalandį palaikykite ant stalo, kad išbrinktų.
  6. Kai tešla išbrinks, į ją įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Įkaitintą vaflinę ištepkite riebalais, į ją įpilkite truputį tešlos ir kepkite traškias širdeles.
  7. Valgykite su mėgstamais priedais.
Suskleisti
Blynai su obuoliais
Receptas: Blynai su obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 281
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 1.00 puodelis (0,5)
Pienas: 1.00 puodelis (0,5)
Aliejus: 1.00 puodelis (0,3 rapsų)
Cukrus: 1.00 puodelis (0,3)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi.
  2. Įpilkite pieną, aliejų, grietinę, vanilę, druską, cinamoną, kepimo miltelius ir vėl gerai viską suplakite.
  3. Miltus dėkite po truputį – jų reikia tiek, kad tešla pasidarytų grietinės tirštumo.
  4. Kuo plonesnėmis skiltelėmis įpjaustykite obuolius.
  5. Keptuvę įkaitinkite, nustatykite vidutinę ugnį/kaitrą ir šaukštu formuokite blynelius.
  6. Kai ant viršaus susidaro burbuliukai, blynus apverskite ir dar pakepkite kelias minutes.
  7. Kadangi į tešlą pylėme aliejaus, papildomų riebalų keptuvei patepti nereikia, blyneliai nesvyla.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Moliūginiai blynai
Receptas: Moliūginiai blynai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 180
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Rudasis cukrus: 60.00 g
Grietinėlė: 200.00 g ((riebios))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Moliūgai: 200.00 g ((tyrės))
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir cukrumi. Grietinėlę, moliūgų tyrę ir kiaušinį suplakame iki vientisos masės ir įmaišome miltus.
  2. Keptuvę gerai įkaitiname, iškart sumažiname temperatūrą iki vidutinės ir kepame iš abiejų pusių, po kelias minutes. Aš kepiau lengvai patepusi keptuvę rapsų aliejumi.

Skanaus!

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Grikių kruopų ir varškės blyneliai
Receptas: Grikių kruopų ir varškės blyneliai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 214
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Varškė: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 3 maži)
Pienas: 3.00 valg. š.
Miltai: 3.00 valg. š.
Karis: 5.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepti)
Kaip gaminti
  1. Grikių kruopas išvirkite žiupsneliu druskos pasūdytame vandenyje.
  2. Svogūną sukapokite nedideliais kubeliais, morką sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite, kol daržovės suminkštės.
  3. Išvirtus grikius sumaišykite su pakepintomis daržovėmis. Įmaišykite šiek tiek pertrintą varškę. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir išmaišykite. Galiausiai suberkite miltus, kario miltelius, maltus juoduosius pipirus ir pagardinkite druską pagal skonį. Išmaišykite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu semkite masę ir dėkite į keptuvę, formuodami nedidelius blynelius. Apkepkite iš abiejų pusių po kelias minutes, kol gražiai apskrus.
  5. Patiekite nedelsiant su šviežiomis daržovėmis, salotomis ar mėgstamu padažu. Skanaus!
Suskleisti

DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ IEŠKOKITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai