Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Užgriuvo cukinijos? Marinuokit jas pagal šį receptą ir nepasigailėsit

Nors sakoma, kad itin greitai auga bambukai ir smidrai, kasmet atėjus cukinijų sezonui prie greituolių norisi priskirti ir šias daržoves. Tačiau cukinijas galima marinuoti ir džiaugtis švelniai pikantišku skoniu ir kiek vėliau. Išbandykite šį receptą – gal taps jūsų favoritu!
Marinuotos cukinijos
Marinuotos cukinijos / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 dideliems stiklainiams):

  • 6 vidutinio dydžio cukinijos, supjautytos plonais griežinėliais (ar pusžiedžiais, jei jos didesnės ir tenka išskobti sėklas);
  • 2 svogūnai, supjaustyti plonais žiedais ar pusžiedžiais;
  • 2 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelė sauja šviežių krapų;
  • 2 raudonos aitriosios paprikos, supjautytos plonais žiedeliais;
  • 1 arbat. šaukšt. garstyčių grūdelių;
  • 1 stiklinė obuolių sidro acto;
  • 1 stiklinė baltojo vyno acto;
  • 100 g cukraus.

Gaminimas:

1. Supjaustytas cukinijas, svogūnus ir druską sumaišykite dubenyje. Tuomet perdėkite į koštuvą, kurį įtaisykite ant dubens – į jį varvės išsiskiriantis skystis. Dėkite šį „įrengimą“ į šaldytuvą bent porai valandų.

2. Nuvarvėjusias cukinijas ir svogūnus sudėkite į stiklainius, čia taip pat dėkite ir krapus, berkite garstyčių grūdelius, aitriąsias paprikas.

3. Puode užkaiskite 1,5 l vandens, supilkite abiejų rūšių actą, berkite cukrų. Pakaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps, o tada gautą skystį pilkite ant ingredientų stiklainiuose.

4. Stiklainius užsukite, leiskite atvėsti kambario temperatūroje, o tada dėkite šaltai. Ragauti galima jau kitą dieną, o geros šios cukinijos bus iki 2 savaičių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas