Ingredientai:
rutuliukams:
- 600 g bulvių;
- 200 g brokolių (maždaug 1/2 vidutinio dydžio brokolio);
- druskos;
- pipirų;
- 1 kiaušinis;
- 4 valg. šaukšt. smulkiai tarkuoto parmezano sūrio;
- 4 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 1 rutuliukas kuo sausesnio mocarelos sūrio, supjaustytas nedideliais kubeliais;
- aliejaus (virimui).
apvoliojimui:
- saujelė miltų;
- saujelė maltų džiūvėsėlių;
- 1 kiaušinis, paplaktas.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite, dėkite į puodą ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Iki virimo pabaigos likus 4–5 min. sudėkite žiedynais suskirstytą brokolį ir kartu išvirkite. Nusunkite, pagarinkite, o tada gerai sutrinkite ir leiskite atvėsti.
2. Perdėkite bulvių ir brokolių košę į platų dubenį, įberkite druskos, pipirų, muškite kiaušinį, suberkite ir sūrį bei maltus džiūvėsėlius. Gerai išmaišykite. Masė turi būti minkšta, tačiau formuojama rankomis.
3. Imkite po truputį masės, išplokite delne, dėkite mocarelos kubelį, o tada suvoliokite rutuliuką, kad sūris pasislėptų. Taip suformuokite iš visos masės maždaug graikinio riešuto dydžio rutuliukus.
4. Įkaitinkite aliejų. Pasiruoškite 3 lėkštes – su miltais, paplaktu kiaušiniu ir su džiūvėsėliais.
5. Kiekvieną rutuliuką pirmiausia apvoliokite miltuose, tada kiaušinyje, o galiausiai džiūvėsėliuose. Dėkite po kelis į aliejų ir virkite, kol apskrus. Skanūs ir vieni, ir su mėgstamu, pvz., česnakiniu ar jogurto, padažu.