Patiekalui reikės:
50 g sūdytos lašišos,
1/3 laimo sulčių,
puselės obuolio
1 svogūno
pusės avokado,
agurko,
žiupsnelio petražolių,
šlakelio alyvuogių aliejaus,
druskos ir pipirų,
„Piemenėlio Excellence“ grietinės.
Gaminimas:
Susmulkiname obuolį, svogūną, avokadą, lašišą ir petražoles ar kitas mėgstamas žoleles, beriame į dubenį ir gerai išmaišome. Gardiname šlakeliu alyvuogių aliejaus, druska bei pipirais, išspaudžiame trečdalio citrinos sultis, dedame šaukštą „Piemenėlio Excellence“ grietinės ir vėl gerai išmaišome.
Agurką nulupame ir drožiame plonytes riekeles, kurias vieną šalia kitos guldome į lėkštę. Ant jų dedame šaukštą paruošto užkandžio, „paslepiame“ jį, užlenkdami agurko riekeles, puošiame petražolėmis ir patiekiame.
Agurką, jei norite, galima supjaustyti kartu su kitais ingredientais, tačiau prarasime pusę patiekalo žavesio. O gal jūs atrasite savo originalų patiekimo būdą?
Skanaus!