Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Užkandžiams ar lengvai vakarienei – neprilygstami suktinukai: 15 receptų vasarai

Suktinukai – dažnas švenčių, vakarėlių užkandis, tačiau kodėl jų nepasiruošus ir be jokios progos, pavyzdžiui, vakarienei? Arba nepatiekus kaip užkandžio futbolo žiūrėtojams. Tam ypač tinka vasara, mat suktinukų pagrindu gali tapti ne tik miltiniai papločiai, bet ir grilyje apkeptos baklažanų, cukinijų juostelės. Ką vynioti, tikrai tik fantazijos reikalas, o mes dalijamės vasariškais receptais!
Baklažanų suktinukai su feta
Baklažanų suktinukai su feta / Miskozverys.lt nuotr.
Suktinukai su morkomis
Receptas: Suktinukai su morkomis
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Paprikos: 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt. (gūžė romaninių)
Salierai: 1.00 vnt. (lapkotis)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Rytietiškų ryžių lapų suktinukai „Spring Rolls": 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Žuvų padažas: 1.00 valg. š.
Austrių padažas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. „Spring Rolls“ suktinukus paruoškite taip, kai nurodyta ant pakuotės.
  2. Česnaką nulupkite, sukapokite, morkas nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais, papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, irgi supjaustykite šiaudeliais, saliero lapkotį – griežinėliais.
  3. Įkaitintame aliejuje pakepinkite česnaką, sumeskite daržoves ir kepkite, kol jos šiek tiek suminkštės.
  4. Tada suberkite cukrų, sukrėskite padažus, berkite druskos, viską gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
  5. Salotas nuplaukite ir labai gerai nusausinkite.
  6. Ant paruoštų ryžių lapų lakštų išdėliokite salotų lapus, ant kiekvieno dėkite po šaukštą įdaro ir vyniokite suktinuką.
  7. Kad jis tvirčiau laikytųsi, sudrėkinkite vandeniu.
  8. Suktinukus supjaustykite griežinėliais.
Suskleisti
Suktinukai su vištiena
Receptas: Suktinukai su vištiena
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 15
Receptas
Ingredientai
Pita: 1.00 vnt.
Vištiena: 400.00 g (virtos)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Persikai: 4.00 vnt. (konservuotų)
Ožkų pieno sūrelis: (tepamo) 1.00 vnt.
Salotos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Kedrinės pinijos: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 puodelis (indelis natūralaus)
Sūris: 4.00 vnt. (plokštelės lydyto)
Kaip gaminti
  1. Gerai išvirtą vištieną supjaustykite pailgomis juostelėmis, pakepinkite keptuvėje svieste, užberkite šaukštelį cukraus ir viską gerai išmaišykite.
  2. Salotą nuplaukite, nusausinkite rankšluostiniu popieriumi, suplėšykite stambesniais gabalais ir sumaišykite su natūraliu jogurtu.
  3. Pitą perpjaukite per pusę. Jei duona storesnė, padalykite į tris dalis.
  4. Konservuotus persikus nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir supjaustykite griežinėliais.
  5. Kedrines pinijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, sumaišykite su ožkų pieno sūriu, pagal skonį berkite čiobrelių.
  6. Ant pitos tepkite ožkų pieno sūrio, išdėliokite salotas ir vištienos gabalėlius, sūrio plokšteles ir persikus.
  7. Duoną susukite voleliu ir šiek tiek apskrudinkite orkaitėje.
Suskleisti
Suktinukai su lašišomis
Receptas: Suktinukai su lašišomis
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 152
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Varškė: 1.00 vnt. (grūdėtosios)
Citrinos: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės žievelės ir sulčių)
Rūkyta lašiša: 500.00 g (filė)
Grietinėlė: 100.00 ml (plakamosios)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Petražolės: 2.00 valg. š. (kapotų)
Kaip gaminti
  1. Lašišų filė labai gerai nuplaukite, supjaustykite juostelėmis, apibarstykite kapotomis petražolėmis, pagal skonį pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
  2. Grūdėtąją varškę kiaurasamtyje labai gerai nuvarvinkite, sumaišykite su krienais, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
  3. Ant išskleisto lavašo lapo paskirstykite varškės kremą, ant jo išdėliokite lašišų juosteles.
  4. Suktinukus labai tvirtai susukite, kad neišsižiotų, suvyniokite į maistinę plėvelę ir apie 2 val. palaikykite šaldytuve.
  5. Tiekite supjausčiusi vidutinio dydžio kąsneliais.
  6. Kulinaro patarimas. Tokią užkandėlę gardu ruošti ir su kepta arba sūdyta lašiša.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Kumpio ir salotų suktinukai
Receptas: Kumpio ir salotų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Gražgarstės: 1.00 sauja
Kopūstai: 1.00 st. (sauja raudongūžio)
Salotos: 300.00 g (sauja lapų)
Alyvuogės: 4.00 valg. š. (2 - žaliųjų ir 2 - juodųjų)
Pomidorai: 2.00 vnt. (slyviniai)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vynuogių)
Kumpis: 4.00 riekės (vytinto pvz. Serano)
Kaip gaminti

1. Salotas ir kopūstą susmulkinkite. Įmaišykite pjaustytus pomidorus, alyvuoges. Pagardinkite prieskoniais, apšlakstykite trupučiu aliejaus, acto, pageidaujant – druska, pipirais.

2. Salotas patiekite suvyniotas į vytinto kumpio riekeles.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kumpio ir krevečių suktinukai
Receptas: Kumpio ir krevečių suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytos virtos karališkosios)
Parmos kumpis: 6.00 riekės
Vanduo: 250.00 ml (marinatui)
Kokosų pienas: 250.00 ml (nesaldintas - marinatui)
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š. (marinatui)
Actas: 3.00 valg. š. (baltojo vyno - marinatui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (marinatui)
Imbieras: 10.00 g (šaknies gabalėliis -marinatui)
Kalendros: 5.00 g (žiupsnis - marinatui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Aitrioji paprika: 20.00 g (pusė ankšties - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Kumpį supjaustykite griežinėliais, svogūną susmulkinkite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite. Aitriąją papriką perpjaukite išilgai pusiau, išgremžkite sėklas, susmulkinkite. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, apšlakstykite baltojo vyno actu ir 20 minučių marinuokite.
  2. Paruoškite marinatą: prikaistuvyje sumaišykite vandenį ir kokosų pieną. Suberkite cukrų, įberkite druskos ir pipirų, išmaišykite. Sudėkite tarkuotus imbierus, smulkintas aitriąsias paprikas, svogūnus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, porą minučių kaitinkite.
  3. Sudėkite krevetes, pusę minutės kaitinkite, nukelkite nuo viryklės. Po pusdienio krevetes išgriebkite ir nuvarvinkite. Po krevetę įsukite į kumpio griežinėlį. Suktinukus pakaitomis suverkite ant iešmų. Paskrudinkite virš žarijų.
Suskleisti
Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
Receptas: Lavašo suktinukai su avokadų sviestu ir saliamiu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 53
Receptas
Ingredientai
Lavašas: 1.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Salotos: 1.00 sauja (mėgstamų)
Agurkai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saliamis: 200.00 g (arba kitos mėgstamos rūkytos dešros)
Kaip gaminti
  1. Avokadą nulupkite, padalinkite į kelias dalis ir suberkite į elektrinį smulkintuvą. Taip pat suberkite smulkintą česnaką, supilkite citrinų sultis, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gerai išplakite iki vientisos masės.  
  2. Avokadų sviestu ištepkite lavašą. Ant viršaus dėkite sluoksnį salotų, tada plonais šiaudeliais supjaustyto saliamio (gali būti ir kitokia mėgstama rūkyta dešra), galiausiai šiaudeliais supjaustytų paprikų ir agurko.
  3. Susukite lavašą į ritinėlį ir suraikykite vienodo dydžio gabalėliais.
Suskleisti
Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
Receptas: Baklažanų suktinukai su rikota, alyvuogėmis, kaparėliais ir graikiniais riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Rikotos sūris: 250.00 g
Alyvuogės: 10.00 vnt. (juodųjų, tinka ir žalios)
Kaparėliai: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Baklažanus supjaustykite pailgomis riekelėmis, šiek tiek pabarstykite druska ir palikite ~15 min. pastovėti (tam, kad iš jų pasišalintų kartumas).
  2. Vėliau baklažanus nusausinkite ir apkepinkite keptuvėje rantytu dugnu („grill“), kol šiek tiek suminkštės.
  3. Paruošiamas įdaras: alyvuoges, česnakus ir kaparėlius susmulkinkite. Į rikotą įmaišykite kapotų riešutų, alyvuoges, kaparėlius.
  4. Įdaras pagardinamas žiupsniu druskos, pipirų, muskato ir ~ pusės citrinos žievele. Ant baklažano griežinėlio dėkite įdaro ir jį susukite į suktinuką.
  5. Suktinukus pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ~ 5 min.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Suktinukai su keptomis daržovėmis
Receptas: Suktinukai su keptomis daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.8 / 17
Receptas
Ingredientai
Lietiniai: 8.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir geltona)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Mangas: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (nedidelė)
Prieskoniniai žalumynai: 3.00 valg. š. (įvairių, kapotų)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Medus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 30.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite, ant grotelių kepkite, kol odelės susiraukšlės. Nulupkite.
  2. Pomidorus ir agurkus supjaustykite stambesniais gabalėliais, svogūną nulupkite, padalykite į šešias dalis.
  3. Daržoves sudėkite į specialų folijos padėkliuką su skylutėmis apačioje ir šiek tiek pakepinkite – jos turi apskrusti, bet neištižti.
  4. Nuimtas daržoves sudėkite į dubenį su paprikomis. Iš aliejaus, kapotų česnakų, mango, išvalytos aitriosios paprikos, žalumynų ir citrinų sulčių sutrinkite padažą, įmaišykite šaukštelį medaus.
  5. Padažu apliekite daržoves. Į keptus lietinius krėskite po kelis šaukštus įdaro, juos  susukite voleliu, užlankstykite galus ir labai trumpai pakepkite karštame aliejuje arba ant grotelių orkaitėje.
Suskleisti
Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
Receptas: Lavašo suktinukai su krabų lazdelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.3 / 167
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Krabų lazdelės: 100.00 g
Lašiša: 50.00 g (sūdytos)
Majonezas: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (kapotų)
Petražolės: 1.00 sauja (kapotų)
Lavašas: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Kietai išvirkite ir atvėsinkite kiaušinį.
  2. Smulkiai supjaustykite krabų lazdeles ir sūdytą lašišą, sutarkuokite virtą kiaušinį, sukrėskite majonezą, pagardinkite kapotais krapais arba petražolėmis ir atsargiai išmaišykite.
  3. Paklokite ant stalo lavašo lakštą, ištepkite įdaru, susukite į ritinėlį, suvyniokite į plėvelę ar foliją ir bent porą valandų palaikykite šaltai.
  4. Supjaustykite maždaug 2 cm storio griežinėliais ir patiekite kaip užkandį.
Suskleisti
Agurkų ir nugarinės suktinukai
Receptas: Agurkų ir nugarinės suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
"Wasabi" pasta: 2.00 arbat. š.
Majonezas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Agurkai: 3.00 vnt. (švieži apie 15 cm ilgio)
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Kiauliena: 250.00 g (karštai rūkytos nugarinės, plonai pjaustytos)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. baltųjų ir juodųjų)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (šviežių)
Kaip gaminti

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą.

2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelėmis. Imbierą supjaustykite labai plonais griežinėliais.

3. Ant agurko juostelės uždėkite nugarinės griežinėlių (jeigu per dideli – dalį nupjaukite), ant jos – imbiero griežinėlių, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

4. Suktinukus sudėkite į lėkštę, į kiekvieną įspauskite kremo, pabarstykite sezamais ir papuoškite pipirnėmis. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Pikantiški suktinukai
Receptas: Pikantiški suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (ne visai subrendusios)
Fetos sūris: 200.00 g (ar panašaus sūrio)
Paprikos: 3.00 vnt. (po pusę raudonųjų, geltonųjų ir žaliųjų paprikų ankšties)
Alyvuogės: 1.00 st. (nedidelis indelis konservuotų juodųjų alyvuogių be kauliukų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Cukinijas išilgai supjaustykite plonytėmis juostelėmis. 

2. Dideliame puode užvirinkite vandenį, gerokai jį pasūdykite ir sumeskite cukinijų juosteles. Po 2 min. išgriebkite ir sudėkite į sietelį, kad gerai nuvarvėtų vanduo.

3. Paprikas, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais. Panašaus dydžio kubeliais supjaustykite ir sūrį.

4. Ant kiekvienos cukinijų juostelės uždėkite po žiupsnį įvairių spalvų paprikų ir sūrio kubelių, susukite ir persmeikite mediniu iešmeliu (tinka ir dantų krapštukai). Ant kiekvieno pasmeikite po alyvuogę.

Patarimas. Šiam patiekalui netinka subrendusios cukinijos. Tokių odelė būna kieta, o sėklos - kietu apvalkalu. Pjaustant cukinijas jos tiesiog išbyra, ir juostelėse lieka kiaurymės.

Suskleisti
Cukinijų suktinukai
Receptas: Cukinijų suktinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (Jauna)
Varškė: 200.00 g
Grietinėlė: 50.00 ml
Kumpis: 8.00 riekės (griežinėliai; vytinto)
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir marinatui skiltelė česnako)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui; šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį ir marinatui taip pat)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite alyvuogių aliejų ir citrinų sultis, suberkite prieskonius, pasūdykite.

2. Cukinijas nuplaukite, supjaustykite išilgai plonais griežinėliais, sudėkite į marinatą ir palaikykite maždaug 15 min.

3. Cukinijų griežinėlius iškepkite ant grotelių arba keptuvėje. Jei cukinijas kepsite keptuvėje, sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų. Įkaitintame aliejuje trumpai apkepkite vytinto kumpio griežinėlius. Leiskite atvėsti.

4. Elektriniu grūstuvu sutrinkite varškę, įmaišykite grietinėlę, išspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite.

5. Ant cukinijos riekelės dėkite kumpį, ant viršaus užtepkite varškės kremo, suvyniokite ir persmeikite dantų krapštuku. Tiekite kaip užkandį su šviežiais gražgarsčių lapeliais ir pomidorais.

Suskleisti
Baklažanų suktinukai su feta
Receptas: Baklažanų suktinukai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 27
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt. (suktinukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (suktinukams)
Džiūvėsiai: 100.00 g (maltų; suktinukams)
Fetos sūris: 50.00 g (suktinukams)
Graikiniai riešutai: 50.00 g (suktinukams)
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį suktinukams ir padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį suktinukams ir padažui)
Svogūnų laiškai: 5.00 vnt. (suktinukų papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis; padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Pomidorai: 800.00 g (padažui)
Bazilikai: 50.00 g (kapoto; padažui)
Kaip gaminti

Padažo gaminimas:

1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną su česnaku. Kai svogūnas suminkštės, sudėkite pjaustytus pomidorus, kapotą baziliką ir pagardinkite padažą cukrumi, druska bei pipirais. Užvirinkite, sumažinkite liepsną ir troškinkite daržoves, kol pomidorai suminkštės.

3. Sutrinkite padažą panardinamu plakikliu ir pertrinkite per sietelį. Pertrintą padažą supilkite atgal į keptuvę ir dar kartą užvirinkite.

Suktinukų gaminimas:

1. Riešutus smulkiai sukapokite ir sumaišykite su džiūvėsėliais bei dideliu žiupsniu druskos didelėje lėkštėje.

2. Dubenėlyje atskirai išplakite kiaušinius.

3. Baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais išilgai, per visą ilgį. Kiekvieną griežinėlį patepkite plaktu kiaušiniu bei lengvai paspausdami padenkite džiūvėsėliais su riešutais. Paruoštus griežinėlius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje arba karštoje (200 laipsnių) orkaitėje, kol baklažanai iškeps.

4. Ant atvėsusio griežinėlio dėkite fetos gabaliuką ir susukite suktinuką. Jei jūsų turimi baklažanai trumpi, galima vienam suktinukui sudėti du griežinėlius. Suktinuką sutvirtinkite dantų krapštuku arba siūlu.

5. Kepkite karštoje orkaitėje apie 10 minučių.

6. Kol suktinukai kepa, pasiruoškite svogūno laiškus – supjaustykite juos plonomis juostelėmis ir pamerkite į šaltą vandenį.

7. Iškepusius suktinukus apriškite svogūno laiško juostele prieš tai pašalinę pagalbines priemones (siūlus ar dantų krapštukus).

8. Patiekite su pašildytu pomidorų padažu.

Suskleisti
Suktinukai su pestu ir ančiuviais
Receptas: Suktinukai su pestu ir ančiuviais
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 250.00 ml
Pienas: 200.00 ml
Miltai: 200.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (2 - tešlai, 4 virti - įdarui)
Parmezano sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Bazilikų padažas: įdarui 1.00 valg. š.
Ančiuviai: konservuoti - įdarui 300.00 g
Tunas: 200.00 g (savo sultyse - įdarui)
Citrinos: 2.00 vnt. (įdarui)
Kaip gaminti
  1. Paruoškite lietinių tešlą: miltus suberkite į dubenį, viduryje padarykite duobutę, į ją sukrėskite šakute paplaktus kiaušinius. Maišydama mediniu šaukštu, supilkite pieno ir vandens mišinį. Sukite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kelis šlakelius aliejaus, tarkuotą parmezaną. Keptuvėje iškepkite lietinius.
  2. Iš marinato išgriebtus ančiuvius gerai nuvarvinkite. Konservuotus tunus (marinatą nupilkite) ir nuluptus kiaušinius susmulkinkite. Lietinius plonai aptepkite bazilikų padažu. Ant kiekvieno dėkite ančiuvių, tarp jų įkrėskite smulkintų tunų. Pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite smulkintais virtais kiaušiniais.
  3. Susukite ritinėlius. Kiekvieną įvyniokite maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve. Atvėsintus supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais.
Suskleisti
Prosciutto suktinukai
Receptas: Prosciutto suktinukai
5 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
2.7 / 10
Receptas
Ingredientai
Parmos kumpis: 100.00 g
Gražgarstės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Susmulkinkite gražgarsčių lapelius ir sumaišykite su tepamu sūriu. Šią masę dėkite į konditerinį maišelį.

2. Išdėliokite kumpio juosteles ir ant jų kraštelių tepkite maždaug 1 cm storio sūrio masės juostelę. Kai tą padarysite, kumpį susukite.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos